Clotilde Armand: Teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi trebuie analizată transparent de specialişti

Clotilde Armand solicită Laurei C. Kovesi şi Universităţii de Vest să pună la dispoziţia publicului textul tezei de doctorat, articolele folosite în elaborarea tezei şi manuscrisele din care s-ar fi preluat pasaje fără citarea corespunzătoare, afirmând că teza trebuie analizată transparent.

1765 afișări
Imaginea articolului Clotilde Armand: Teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi trebuie analizată transparent de specialişti

Clotilde Armand: Teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi trebuie analizată transparent de specialişti

"Doamna Kovesi, care se numea Lascu înainte de căsătorie, afirma că în teză a reluat unele pasaje din propriile ei articole semnate Lascu. Tezele de doctorat conţin de regulă şi rezultate deja publicate ale doctorandului. Este o practică acceptată care nu e considerată auto-plagiat, în ciuda faptului că softurile anti-plagiat o detectează în mod eronat ca atare. Experţi din mediul ştiinţific mi-au confirmat că situaţia aceasta, aşa cum a fost ea relatată în presă, nu ar reprezenta un plagiat. (...) Teza trebuie analizată în mod transparent de către specialişti având la dispoziţie toate materialele bibliografice relevante pentru a decide fără ambiguitate dacă acuzaţiile de plagiat au vreun fundament", afirmă liderul USR Clotilde Armand.

Ea mai scrie pe Facebook că acuzaţiile de plagiat asupra tezei de doctorat a procurorului-şef al DNA vin din partea unui afacerist şi politician controversat. "Senatorul PSD-PRU Ghiţă este inculpat de către DNA alături de un plagiator dovedit, fostul prim-ministru Ponta. Ghiţă nu poate fi obiectiv în acest caz, şi nici nu este calificat să facă astfel de judecăţi de valoare asupra tezelor de doctorat", spune Clotilde Armand, amintind că astfel de acuzaţii au mai aparut şi în trecut, în surse puţin credibile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici