Cluj: Gheorghe Şurubaru, reales în funcţia de viceprimar, după ce demisionase în urmă cu două ore

Gheorghe Şurubaru (PDL) a fost reales, joi seară, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca de către consilierii locali, după ce acesta demisionase din funcţie în urmă cu două ore din motive personale.

685 afișări
Imaginea articolului Cluj: Gheorghe Şurubaru, reales în funcţia de viceprimar, după ce demisionase în urmă cu două ore

Cluj: Gheorghe Şurubaru, reales în funcţia de viceprimar, după ce demisionase în urmă cu două ore (Imagine: Shutterstock)

Gheorghe Surubaru a fost reales, joi seară, prin vot secret, într-o şedinţă de îndată convocată de primarul Emil Boc, cu 14 voturi, primite din partea consilierilor PDL şi UDMR, fiind singurul candidat propus.

Consilierul PDL, Radu Moisin, a declarat că l-a propus pe Gheorghe Şurubaru după ce s-a analizat situaţia acestuia, "bazată pe o presupusă eroare".

După vot, Şurubaru a depus jurământul şi a declarat că îşi va depune, în continuare, toată priceperea şi activitatea în slujba oraşului şi a cetăţenilor.

"Mulţumesc consilierilor şi domnului primar pentru încrederea acordată din nou şi vă asigur că, şi în continuare, voi depune toată priceperea şi activitatea în slujba oraşului şi a cetăţenilor. Mi-am dat demisia pentru că am considerat că aşa este mai bine pentru stingerea situaţiei create, care a fost, de fapt, o neînţelegere. Eu am demisionat de la firma unde eram asociat şi administrator la 1 iunie 2012, iar faptul că demisia nu a fost înregistrată este o deficienţă de procedură în înregistrarea actelor în instituţiile abilitate. A fost nevoie de demisie pentru a linişti situaţia creată", a spus Şurubaru.

La rândul său, primarul Emil Boc a declarat că Gheorghe Şurubaru este "un bun profesionist".

"Partea care ţine de incompatibilitate, cred că s-a lămurit situaţia, dânsul nu a făcut decât să trimită demisia la firma unde a fost administrator. Faptul că nu a fost înregistrată la timp de către firmă sau altcineva, nu este din vina sa. Cred că acum s-a închis sesizarea prefectului", a spus Boc.

Consilierii USL şi PPDD au lipsit de la şedinţa de îndată şi au susţinut că nu au dorit să aleagă un nou viceprimar "în viteză, pe genunchi".

Consilierul PSD, Claudia Anastase, a declarat că decizia de alegere a unui viceprimar trebuie să fie "matură".

"Este bine că a demisionat domnul Şurubaru, dar nu trebuie să alegem, în viteză, un nou viceprimar. Nu este o decizie care să fie luată pe genunchi', a spus Anastase.

Consilierul PNL, Ovidiu Florian, a declarat, la rândul său, că primarul Emil Boc a forţat alegerea unui nou viceprimar într-o şedinţă de îndată, iar aleşii USL nu au vrut să îi facă jocurile.

"Boc se consideră, în continuare, la conducerea Guvernului, când dădea ordonanţe de urgenţă, iar acum convoacă şedinţe de îndată", a spus Florian.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Gheorghe Şurubaru a demisionat, joi, din funcţie, la finalul unei şedinţe ordinare a Consiliului Local, invocând motive personale, după ce, la sfârşitul lunii iunie, Prefectura Cluj solicitase încetarea mandatului acestuia pe motiv de incompatibilitate.

"Am demisionat pentru că aşa am considerat eu cel mai bine să procedez pentru detensionarea situaţiei create. Am demisionat din motive personale", spunea Şurubaru, care va rămâne, în continuare, consilier local.

Şurubaru a fost ales viceprimar în iunie 2012, după ce a fost ales în funcţia de consilier local din partea PDL.

Prefectura Cluj a înaintat în 11 iunie, secretarului Consiliului Local Cluj-Napoca propunerea de încetare a mandatului de viceprimar al lui Gheorghe Şurubaru, pe motiv de incompatibilitate.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Cluj, Ana Danciu, declara atunci, pentru corespondentul MEDIAFAX că dintr-o adresă primită de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) a reieşit că Gheorghe Şurubaru a deţinut funcţia de asociat şi administrator al unei firme până în mai 2013, la aproape un an de alegerea sa ca viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

Totodată, Şurubaru a fost acuzat de liderul PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, că a fost timp de un an şi viceprimar şi asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, ceea ce contravine legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici