CNC al PDL discută marţi despre convocarea Convenţiei Naţionale extraordinare

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL discută şi votează, marţi, propunerea Colegiului Director de organizare a Convenţiei Naţionale extraordinare a formaţiunii.

159 afișări
Imaginea articolului CNC al PDL discută marţi despre convocarea Convenţiei Naţionale extraordinare

CNC al PDL discută marţi despre convocarea Convenţiei Naţionale extraordinare (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Colegiul Director al PDL s-a reunit duminică şi a decis să propună Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) să se pronunţe în legătură cu organizarea pe 30 iunie a unei Convenţii Naţionale extraordinare.

CNC urmează să decidă asupra convocării Convenţiei Naţionale extraordinare, precum şi a numărului de delegaţi care vor participa, dar şi în legătură cu calendarul depunerii candidaturilor pentru funcţiile de conducere.

Şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare se va desfăşura, marţi, la Parlament, de la ora 11.00, cu uşile închise, deşi până în prezent astfel de întruniri aveau loc în prezenţa jurnaliştilor.

La reuniune vor participa inclusiv lideri democrat-liberali din teritoriu. Unii dintre aceştia, cum este Gheorghe Falcă, ar putea încerca din nou să susţină varianta unei conduceri interimare, dar cu slabe şanse de reuşită.

Convenţia Naţională este forul în care este ales preşedintele formaţiunii, iar restul echipei de conducere se votează în cadrul CNC, care se convoacă de obicei imedidat după Convenţie.

Cei mai mulţi democrat-liberali îl văd pe Vasile Blaga ca viitor preşedinte al partidului, deşi aceasta nu şi-a anunţat explicit intenţia de a candida, evitând să facă declaraţii tranşante.

Vicepreşedinţii demisionari Monica Macovei şi Sever Voinescu împreună cu europarlamentarul PDL Cristian Preda doresc să depună, la Convenţia extraordinară, moţiune pentru funcţia de preşedinte al PDL.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, că în şedinţa Colegiului Director, la care a participat ca invitat, a solicitat derogare de la criteriul vechimii prevăzut în Statutul partidului, pentru candidaturile la funcţii în cadrul formaţiunii.

O altă variantă, vehiculată inclusiv în presă, este Mihai Răzvan Ungureanu, dar acesta nu este membru de partid, lucru subliniat, ca răspuns la întrebări pe această temă, de foarte mulţi lideri PDL. De asemenea, Ungureanu nu a făcut declaraţii din care să reiasă că ar dori să intre în PDL şi să candideze pentru o funcţie de conducere.

Pe de altă parte, majoritatea democrat-liberalilor ar dori ca lideri din vechiul BPN care nu au o imagine foarte bună, cum este Roberta Anastase, să nu mai candideze pentru un post de conducere în partid.

Prim-vicepreşedintele demisionar al PDL Roberta Anastase a declarat, luni, că nu se gândeşte la o funcţie în viitoarea conducere a partidului.

Întrebată dacă va candida la o funcţie în PDL, Anastase a răspuns: "Nici măcar nu e convocată Convenţia Naţională. Discutăm pe un lucru nestabilit încă într-un mod formal. Nu m-am gândit la acest lucru. Nici nu mă gândesc la o funcţie. Nu cred că asta e important. Nu cred că trebuie să vorbim de oameni, cred că trebuie să vorbim de proiecte".

Preşedintele demisionar Emil Boc a precizat, în altă ordine de idei, că nu s-a discutat despre posibilitatea invitării preşedintelui Traian Băsescu la Convenţia extraordinară a PDL.

Boc a spus că la Convenţie vor participa 1.450 de delegaţi şi că de organizarea acesteia se va ocupa un comitet format din nouă persoane, aparţinând filialelor cu cele mai bune rezultate în alegerile locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici