CNI nu va cere Comisiei juridice a Senatului revocarea mandatului lui Alice Drăghici

Consiliul Naţional de Integritate (CNI) a respins, luni, propunerea de a retrimite Comisiei juridice a Senatului documentele privind incidentul în care a fost implicată avocata Alice Drăghici, însoţite de propunerea de revocare a mandatului acesteia.

17 afișări
Imaginea articolului CNI nu va cere Comisiei juridice a Senatului revocarea mandatului lui Alice Drăghici

CNI nu va cere Comisiei juridice a Senatului revocarea mandatului lui Alice Drăghici

Situaţia votului, care a dus la respingerea propunerii de a retrimite Comisiei juridice a Senatului cazul Drăghici cu propunerea de revocare a mandatului acesteia de membru al CNI, nu este clară.

Astfel, atât jurnaliştii prezenţi în sală, cât şi angajaţii Biroului de presă al ANI au văzut că singurul vot "pentru" a fost al lui Codru Vrabie, că trei din membrii CNI - Emil Capotă, Tiberius Tănase şi Nicu Marcu - s-au abţinut, iar ceilalţi, inclusiv Alice Drăghici, au votat "împotrivă".

Întrebat după şedinţă care a fost situaţia votului, preşedintele CNI, Nicu Marcu, a spus că au fost doar două voturi "împotrivă" - al avocatului Drăghici şi al reprezentantul MJ Constantin Zaharia Lefter -, un vot "pentru" al iniţiatorului propunerii, Codru Vrabie, şi restul abţineri.

Angajatele Departamentului juridic al ANI care au participat la şedinţă pentru a realiza procesul-verbal au o a treia statistică a votului. Aşa cum au putut acestea vedea, şase dintre membri s-au abţinut, şapte au votat "împotrivă" şi iniţiatorul propunerii a fost singurul care a votat "pentru".

Această situaţie a făcut ca angajaţii ANI să înceapă să îi sune pe rând pe membrii CNI pentru a-i întreba cum au votat, datele urmând să fie folosite pentru redactarea procesului-verbal.

Contactată de MEDIAFAX după şedinţă, Simona Teodoroiu, membru în CNI, a confirmat varianta preşedintelui Nicu Marcu, aceea că pe lângă votul "pentru" al lui Codru Vrabie, au mai fost două voturi "împotrivă", restul de 11 membri prezenţi abţinându-se.

Comisia juridică a Senatului a decis, marţea trecută, să nu trimită plenului Camerei un raport sau eventuale recomandări privind măsurile de luat în urma incidentului dintre Alice Drăghici, membru al CNI, şi doi angajaţi ai ANI, ci doar să facă o informare pe această temă către preşedintele Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici