CNSAS deplânge moartea lui Ticu Dumitrescu, părintele spiritual al instituţiei

Angajaţii CNSAS, instituţie creată după adoptarea Legii privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii ca poliţie politică al cărei iniţiator a fost Ticu Dumitrescu, au dat publicităţii un ferpar în care deplâng moartea acestuia.

23 afișări
Imaginea articolului CNSAS deplânge moartea lui Ticu Dumitrescu, părintele spiritual al instituţiei

CNSAS deplânge moartea lui Ticu Dumitrescu, părintele spiritual al instituţiei

Agenţia MEDIAFAX publică integral conţinutul documentului CNSAS:

"Cu sufletele cernite de durere, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii deplânge pierderea suferită prin trecerea la cele veşnice a celui care a fost Constantin Grigore (Ticu) Dumitrescu. Simbol al luptei şi al rezistenţei împotriva regimului comunist, domnul Constantin Ticu Dumitrescu a iniţiat şi urmărit cu perseverenţă deconspirarea activităţilor criminale ale Securităţii şi asanarea morală a societăţii româneşti.

Instituţia al cărui părinte spiritual va rămâne este văduvită, prin această dureroasă despărţire, şi de autoritatea sa morală, dar şi de efortul depus cu dăruire în anii din urmă.

Sincere condoleanţe familiei îndoliate şi Dumnezeu să-l odihnească în pace cu drepţii".

Citeşte şi:

Constantin Ticu Dumitrescu a încetat din viaţă

BIO: Ticu Dumitrescu, luptător anticomunist şi promotor al deconspirării Securităţii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici