Coducerea ASF merge în Parlament pentru a explica situaţia Euroins

Conducerea ASF este aşteptată, luni, la comisiile de specialitate din Senat, pentru a da explicaţii privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Euroins România.

791 afișări
Imaginea articolului Coducerea ASF merge în Parlament pentru a explica situaţia Euroins

Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) este aşteptată, luni, în comisiile de specialitate din Parlament, pentru a da explicaţii privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Euroins România.

La ora 12.00, în Senat, va avea loc şedinţa comună cu comisiei economică, industrii şi servicii şi a celei de buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital în cadrul căreia se vor discuta aspecte relevante referitoare la tarifele de referinţă pentru poliţele RCA, publicate de ASF în data de 7 martie 2023, impactul asupra pieţei asigurărilor şi asupra consumatorilor, situaţia controalelor şi măsurilor luate de ASF în raport cu reglementărilor legale în vigoare în piaţa asigurărilor, cu precădere acţiunile întreprinse în legătură cu societatea Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA şi situaţia plăţilor de indemnizaţii/despăgubiri efectuate de Fondul de Garantare a Asiguraţilor ca urmare a falimentelor unor asigurători precum Astra S.A., Carpatica Asig S.A. şi City Insurance SA. La şedinţă este invitată conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

USR a depus vineri solicitare oficială pentru revocarea din funcţie, de către Parlament, a actualei conduceri a ASF, care „a privit pasivă cum milioane de români au fost păgubiţi de companiile de asigurări”. „Să fie limpede: ASF a lăsat Euroins să vândă hârtii A4 pe post de RCA”, spunea Cătălin Drulă.

Solicitarea USR pentru revocarea din funcţie, de către Parlament, a actualei conduceri a ASF este un demers populist al opoziţiei, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu: „Românii, în acest moment, chiar dacă e nevoie de nişte delimitări, nu aşteaptă ca prima reacţie să fie demiterea”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici