Comănescu: Am ascultat preocupările părţii germane şi am informat despre ultimele dezvoltări

Ambasadorul Lazăr Comănescu a declarat, joi seară, că a ascultat, în întâlnirea de la Berlin, preocupările părţii germane, că a informat despre "ultimele dezvoltări" şi despre perspectiva României de aderare la Schengen, că mesajele au fost luate în considerare şi că dialogul va continua.

372 afișări
Imaginea articolului Comănescu: Am ascultat preocupările părţii germane şi am informat despre ultimele dezvoltări

Lazăr Comănescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am avut într-adevăr astăzi (joi, n.r.) o întâlnire cu consilierul de politică externă al cancelarului federal, o întâlnire care este urmare a unei conversaţii pe care am avut-o la sfârşitul săptămânii trecute, în care eu mi-am exprimat dorinţa de a avea această întâlnire. Am ascultat preocupările exprimate de partea germană şi, la rândul meu, am informat despre ultimele dezvoltări, despre perspectiva României de aderare la Schengen. Repet, a fost o întâlnire care a avut loc urmare a ceea ce convenisem anterior", a spus Comănescu, la emisiunea "24 într-o oră" de la Digi24.

Ambasadorul României în Germania a adăugat că mesajele transmise au fost luate în considerare şi că dialogul va continua şi că România va fi în măsură să dovedească faptul că este o ţară ce acţionează în conformitate cu ceea ce presupune calitatea de e membru al UE.

Ambasadorul român din Germania, Lazăr Comănescu, a fost convocat de Cancelaria de la Berlin pentru o discuţie lămuritoare privind situaţia din România.

Guvernul Germaniei i-a transmis ambasadorului României la Berlin, Lazăr Comănescu, joi, că măsurile Guvernului Victor Ponta de limitare a competenţelor Curţii Constituţionale şi de amânare a publicării deciziilor acesteia pun în pericol grav principiul separării puterilor. "Din punctul de vedere al Guvernului Germaniei, măsurile luate de guvernarea Ponta în zilele trecute cu privire la limitarea competenţelor Curţii Constituţionale, amânarea publicării deciziilor Curţii Constituţionale pun în pericol grav principiul separării puterilor în stat. Ambasadorului Comănescu i s-au transmis aşteptările Guvernului german ca toate deciziile Curţii Constituţionale să fie publicate şi puse în practică cu promptitudine", se arată în comunicatul de presă publicat pe site-ul oficial al Guvernului de la Berlin cu privire la convocarea ambasadorului român.

Totodată, Guvernul de la Berlin consideră şi că ar trebui pusă în aplicare decizia CC din 10 iulie privind referendumul din 29 iulie legată de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, se evidenţiază în comunicat, care redă o declaraţie a lui Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel. "În special, aşa cum a decis CC pe 10 iulie, ar trebui ca referendumul cu privire la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu de pe 29 februarie să fie decis de majoritatea absolută a alegătorilor înscrişi pe listele permanente, pentru a fi validat", evidenţiază comunicatul.

De asemenea, în poziţia Guvernului de la Berlin se mai arată că ambasadorului Comănescu i-a fost transmisă şi "îngrijorarea Guvernului german asupra evoluţiilor politice din România".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici