Comănescu: ANI a început să muşte şi muşcă bine

Ministrul de Externe Lazăr Comănescu a declarat, marţi, că, în ceea ce priveşte raportul CE pe tema justiţiei, acesta va trebui discutat abia după ce va fi finalizat, fiind posibile modificări până în ultima clipă, el opinând totodată că în privinţa corupţiei la nivel înalt s-au făcut progrese.

16 afișări
Imaginea articolului Comănescu: ANI a început să muşte şi muşcă bine

Comănescu: ANI a început să muşte şi muşcă bine (Imagine: Mediafax Foto)

"La fiecare jumătate de an există, aşa, un interes destul de mare în privinţa raportului. V-aş sugera să avem răbdarea cuvenită pentru a vedea textul, care va fi publicat de Comisie şi nu vă spun întâmplător acest lucru. Daţi-mi acest credit", a spus Comănescu, precizând că raportul suferă modificări "până în utlimul moment" la Bruxelles.

Ministrul a adăugat că, indiferent de ceea ce ar spune diverse persoane sau ar scrie diverse publicaţii, o pronunţare trebuie făcută doar atunci când este vorba despre un lucru final.

"Sunt absolut sigur că, aşa cum au fost şi rapoartele anterioare, şi raportul care va fi prezentat mâine (miercuri - n.r.) va fi obiectiv, bazat pe o evaluare foarte serioasă a situaţiei din ţară", a spus Comănescu.

Ministrul a precizat, de altfel, că la baza raportului se află o gamă largă de surse - misiuni de experţi UE, dar şi ambasadele statelor UE care sunt foarte active, precum şi organizaţii neguvernamentale şi, în general, societatea civilă.

Lazăr Comănescu a admis că raportul va menţiona cel mai probabil şi existenţa unor lucruri nerezolvate.

De altfel, în această privinţă, "calul de bătaie" este corupţia la nivel înalt, după cum a apreciat ministrul.

"Dar în România s-au făcut progrese în privinţa luptei împotriva corupţiei la nivel înalt", a spus ministrul, care a apreciat că lucrurile trebuie privite nu doar prin prisma numărului de dosare, ci într-un cadru mai larg.

În acest context, ministrul a menţionat exemplul ANI, care a devenit operaţională şi care, în opinia sa, "a început să muşte şi muşcă bine".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici