COMENTARIU: O întrebare pentru Adrian Severin: "A meritat? "

Adrian Severin este un personaj pătruns până în fibra intimă de dreptatea sa. Ziariştii-lupi din perfidul Albion deghizaţi în blană mătăsoasă de mioară lobbystă i-au făcut felul pentru că este "un om incomod" şi un "român influent". Faţă cu sinele, aşa se defineşte persoana cu tarif ridicat Severin.

55 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU: O întrebare pentru Adrian Severin: "A meritat? "

COMENTARIU: O întrebare pentru Adrian Severin: "A meritat? " (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Ultima sa păţanie l-a făcut să se înfăşoare fedeleş într-o "extremă tristeţe" şi "oarecare tulburare" şi să plutească aidoma uleiului pe apă. Căci în jurul lui se învolburează partidul, socialiştii europeni, adversarii politici (fireşte), DNA. Aproape ca în teoria haosului: "fluturele" Severin a stârnit tornadă pe ruta Bucureşti - Bruxelles-Strasbourg.

Vă imaginaţi Sfânta Treime a PSD - venerabilul Iliescu, omnipotentul Năstase şi firoscosul Ponta - unindu-şi persuasiunea, rugile şi ameninţările ca să-l facă plecat pe eurodeputat? Adevărat, împricinatul a plecat: cu avionul "obişnuit" de Bruxelles, grăbindu-se încet, în timp ce Schultz şi Swoboda îl aşteaptă pe "autosuspendatul" vicepreşedinte al PSD ca să-l convingă cu binişorul - că aşa-i democraţia - să-şi strângă bagajele din respectabila "casă" a PES şi să se ducă la jocuri pe cont propriu.

Răstimp, tovarăşilor de aventură ai lui Severin le-a rămas suficientă minte ca să se retragă, salvându-şi rămăşiţele prestigiului. Au înţeles că au greşit şi în sinea lor au acceptat că au încălcat reguli scrise şi, mai ales, nescrise. Aici este ameţitoarea diferenţă: la moravuri. Rămânem atât de departe de Europa civilizată, de acceptarea că, odată intrat într-un joc, trebuie să dansezi în limita orânduielilor şi că trecerea peste acest prag atrage descalificarea din ring.

Deja, neamţul Martin Schultz, respectatul şef al eurodeputaţilor socialişti a devenit imperativ: îi va asculta lui Severin povestea, dar îi va cere să demisioneze. Cu onoarea şi imaginea nu-i de glumit. "Martin Schultz îi va cere lui Adrian Severin să demisioneze din funcţia de europarlamentar, să îşi depună mandatul, asemenea celorlalţi doi eurodeputaţi. Dacă nu îşi va prezenta demisia, va începe o procedură de excludere a acestuia din grup", a spus purtătorul său de cuvânt. La Bucureşti, Ponta&co s-au spălat pe mâini: aşteaptă ca lovitura de graţie să fie dată de la Bruxelles şi, pe urmă să tragă, "curajos", ultimul cartuş.

"Eroul" nostru, însă, este neobosit în a convinge şi a se convinge de cauza/dreptatea sa. Doar există prezumţia de nevinovăţie. Şi pare decis să o facă scut, în spatele căruia se va modela în contururi de victimă. Posturile de victimă şi mare neînţeles se contopesc uneori şi sunt haine fercheşe pentru eurodeputatul Severin.

Este o poveste care evoluează rapid şi care, destul de probabil, se va încheia printr-o cădere de ghilotină. Iar alesul român pentru Europa n-ar trebui să-şi facă probleme de onoare. Ceva prea auster şi greu de dus. Singura întrebare pe care va trebui să şi-o pună când îşi va examina ego-ul (ades supradimensionat) este: "A meritat?"

(Comentariu realizat de Indira Crasnea, indira@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici