COMENTARIU: Ponta şi Dragnea şi-au făcut declaraţii de dragoste într-o sală de sport, la Teleorman

Liderii social-democraţi Victor Ponta şi Liviu Dragnea au dezvăluit, marţi, la Alexandria, în faţa jurnaliştior şi a câteva sute de membri ai Conferinţei judeţene a PSD, resorturile "intime" şi "personale" ale relaţiei lor, care au stat la baza preluării PSD de către Ponta, în februarie.

121 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU: Ponta şi Dragnea şi-au făcut declaraţii de dragoste într-o sală de sport, la Teleorman

COMENTARIU: Ponta (D) şi Dragnea şi-au făcut declaraţii de dragoste într-o sală de sport, la Teleorman (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Discursurile celor doi lideri PSD au părut pentru ochiul rece şi urechea analitică reale declaraţii de dragoste.

Şocul "idilei" politice dintre cei doi social-democraţi de frunte a traversat sala de sport din Alexandria în timpul discursului secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, care a răsturnat intempestiv tolba cu "răutăcisme" peste fostul candidat social-democrat la prezidenţiale, Mircea Geoană, concomitent cu conturarea structurii de rezistenţă a soclului pe care avea să-l aşeze pe Victor Ponta.

Astfel, după ce a dat asigurări că viitorul candidat PSD la prezidenţiale va fi păzit şi nu va mai merge la spa, cum a mers Mircea Geoană, Dragnea a purces la "adularea" lui Victor Ponta, pe care l-a numit "prietenul meu" şi despre care şi-a exprimat speranţa că va deveni, în foarte scurt timp, premier.

"Vă cer să luaţi exemplu de la Victor Ponta, care a dovedit că are curaj şi care nu se sperie nici măcar de preşedintele României. Victor a reuşit să demonstreze că şi Băsescu ştie de frică. Bravo ţie!", a spus Dragnea, uitându-se în ochii lui Ponta.

Dacă discursul lui Dragnea a fost unul politic, de poziţionare în relaţia cu Ponta, preşedintele PSD a avut un speech mai personal, de "devoalare" a relaţiilor politice dintre el şi Dragnea.

Ponta chiar "a dat din casă", după cum s-a exprimat ulterior Dragnea, el vorbind despre locul în care a fost conceput "proiectul Victor Ponta", înainte de Congresul PSD din februarie.

Ponta a arătat cum a mers acasă la Liviu Dragnea, la Turnu Măgurele, unde, mâncând sarmale făcute de soţia acestuia, au pus la cale proiectul câştigător la Congresul din februarie.

"Seminţele acestui proiect, ideea principală, a fost pusă într-o casă din Turnu Măgurele, acasă la Liviu, şi sper ca până în 2014 să-şi pună şi jacuzzi ca să am şi unde mă relaxa. Să ştie toată lumea unde mă găseşte, şi sper ca soţia sa să facă sarmale la fel de bune", a spus Ponta.

El a dezvăluit, totodată, că nu există un social-democrat cu care să se fi certat mai des decât Liviu Dragnea, fiindcă "amândoi suntem la fel de încăpăţânaţi", dar nici un altul cu care să se fi împăcat la fel de des.

"Amândoi am stat, din februarie, împreună mai mult decât am stat cu soţiile acasă, prin şedinţe, prin deplasări", a dezvăluit Ponta, şocând o parte a audienţei, care nu era prea bine pusă la punct cu programul liderilor de partide.

Liderul social-democraţilor, Victor Ponta, nu i-a rămas dator cu nimic lui Liviu Dragnea întru "adulaţia" politică, dovedind că, dacă Dragnea l-a numit "prietenul său", şi reciproca este perfect adevărată.

Astfel, dacă Dragnea l-a văzut pe Ponta premier, Ponta l-a chemat pe Dragnea în Cabinetul său, sau, mai mult, la conducerea ţării, creând un moment de emoţie intensă, în care mândria teleormănenilor a crescut exponenţial, care au văzut deja cum România va auzi şi de ei.

"Echipa mea cu Liviu e extrem de bună pentru partid. Liviu are experienţă administrativă cum foarte puţini din partid au, are capacitatea de organizare cum puţini au", a spus Ponta, tutuindu-l pe Dragnea şi încheind, astfel, o seară teleormăneană a declaraţiilor de dragoste politică, făcute pe scenă improvizată a sălii de sport din Alexandria.

Comentariu de Liviu Dădăcuş, liviu.dadacus@mediafax.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici