Comisia clarifică sprijinul acordat fermierilor în caz de vreme severă

Comisia Europeană a adoptat joi o comunicare care clarifică utilizarea forţei majore şi a circumstanţelor excepţionale în sectorul agricol din UE în cazul unor fenomene meteorologice imprevizibile şi extreme.

Urmărește
110 afișări
Imaginea articolului Comisia clarifică sprijinul acordat fermierilor în caz de vreme severă

Comisia clarifică sprijinul acordat fermierilor în caz de vreme severă

Conceptul de forţă majoră le permite fermierilor care nu au putut îndeplini toate cerinţele politicii agricole comune (PAC) din cauza unor evenimente excepţionale şi imprevizibile independente de voinţa lor (cum ar fi secetele grave sau inundaţiile) să nu piardă sprijinul din partea PAC.

Comunicarea prezentată joi clarifică faptul că forţa majoră se poate aplica tuturor fermierilor care lucrează într-o zonă delimitată afectată de dezastre naturale sau de evenimente meteorologice grave şi imprevizibile.

Asta înseamnă că fermierii situaţi în zona afectată nu vor trebui să completeze cereri individuale sau să facă dovada îndeplinirii condiţiilor de forţă majoră.

Prin clarificarea interpretării juridice a acestui concept, Comisia urmăreşte să ofere siguranţă fermierilor afectaţi în ceea ce priveşte plăţile lor din cadrul PAC, asigurând în acelaşi timp o aplicare uniformă în întreaga Uniune de către administraţiile naţionale.

Această comunicare face parte din ansamblul măsurilor luate de Comisie pentru a reduce sarcina administrativă a fermierilor din UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici