Comisia de cod electoral: Înregistrarea alegătorilor pe listele suplimentare se va face în sistem electronic/ Ce alte modificări vor fi aduse legislaţiei

Comisia specială pentru modificarea legislaţiei electorale a decis, joi, că procesul de înregistrare a alegătorilor pe listele suplimentare se va face în sistem electronic, a transmis prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan. Parlamentul va dezbate şi vota proiectul legislativ săptămâna viitoare.

219 afișări
Imaginea articolului Comisia de cod electoral: Înregistrarea alegătorilor pe listele suplimentare se va face în sistem electronic/ Ce alte modificări vor fi aduse legislaţiei

Comisia de cod electoral: Înregistrarea alegătorilor pe listele suplimentare în sistem electronic

Potrivit anunţului făcut de liberal, Comisia de cod electoral a fost de acord cu următoarele aspecte:

„ Extinderea votului prin corespondenţă şi la alegerile prezidenţiale; Vot în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică; Multiplicarea numărului de secţii de votare prin introducerea posibilităţii de creştere a numărului secţiilor de votare în localităţile din străinătate în care au votat minim 100 de cetăţeni români; Debirocratizarea procesului de înregistrare a alegătorilor pe listele suplimentare. Înregistrarea se va face în sistem electronic, ceea ce va reduce semnificativ timpul de aşteptare în vederea exercitării votului”, mai transmite Racula Turcan, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Liberalul precizează că au fost preluate peopunerile PNL pentru întărirea dreptului la vot al românilor, în acord cu principiile enunţate de preşedintele Klaus Iohannis.

„De asemenea, a fost preluată propunerea PNL ca în situaţia în care sunt români care nu şi-au putut exercita dreptul de vot până la ora 21.00 să fie prelungit programul până la exercitarea votului, sub condiţia ca electorul să fi fost prezent la rând la ora 21.00 (acest fapt va fi atestat prin prezentarea bonului de ordine primit la ora 21.00 de la reprezentantul Biroului secţiei de votare)”, a mai transmis Turcan.

Astfel, Parlamentul va dezbate şi vota actul normativ în materie electorală, în sesiunea extraordinară de săptămâna viitoare.

Taguri:
cod,
electoral,
alegeri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici