Comisia de revizuire elimină definirea puterilor în stat din care era omis preşedintele

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, luni, propunerea de eliminare din proiectul de modificare a legii fundamentale a articolului care definea puterile în stat prin refererire la Guvern, Parlament, ICCJ şi instanţele judecătoreşti, fără vreo referire la preşedintele României.

291 afișări
Imaginea articolului Comisia de revizuire elimină definirea puterilor în stat din care era omis preşedintele

Comisia de revizuire elimină definirea puterilor în stat din care era omis preşedintele (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Statul se organizează potrivit principiilor separaţiei, echilibrului şi cooperării loiale a puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale. Puterea legislativă este reprezentată de Parlament, puterea executivă este reprezentată de Guvern şi de celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, iar puterea judecătorească este reprezentată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de celelalte instanţe judecătoreşti", este textul pentru eliminarea căruia au fost de acord membrii Comisiei de revizuire, prevăzut pentru articolul 1 alineatul 4.

Astfel, alineatul ar urma să fie menţinut în forma actuală: "Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici