Comisia de revizuire: Prin moţiunea de cenzură, semnatarii propun candidatul la funcţia de premier

Comisia de revizuire a Constituţiei a revenit, marţi, asupra unui amendament votat anterior, adoptând un text nou, potrivit căruia, prin moţiunea de cenzură, semnatarii propun o persoană drept candidat pentru funcţia de prim-ministru.

110 afișări
Imaginea articolului Comisia de revizuire: Prin moţiunea de cenzură, semnatarii propun candidatul la funcţia de premier

Comisia de revizuire: Prin moţiunea de cenzură, semnatarii propun candidatul la funcţia de premier (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Articolul adoptat anterior prevedea că "semnatarii moţiunii de cenzură propun numele unei persoane drept candidat pentru funcţia de prim-ministru", ceea ce, potrivit deputatului Varujan Pambuccian, membru al comisiei, ar putea genera interpretări referitoare la momentul în care s-ar propune un candidat.

Astfel, art.113.- (1), care fusese votat anterior în forma "Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Semnatarii moţiunii de cenzură propun numele unei persoane drept candidat pentru funcţia de prim-ministru, iar aceasta va fi însărcinată de către Preşedinte cu formarea noului Guvern în cazul în care moţiunea de cenzură este adoptată" a fost modificat, având următorul conţinut: "Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Prin moţiunea de cenzură, semnatarii propun o persoană drept candidat pentru funcţia de prim-ministru, iar aceasta va fi însărcinată de către Preşedinte cu formarea noului Guvern, în cazul în care moţiunea de cenzură este adoptată".

Această formă a fost propusă de senatorul PNL Tudor Chiuariu şi a fost adoptată cu 17 voturi "pentru" şi o abţinere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici