Comisia Europeană, preocupată de viteza şi consecinţele deciziilor luate în România

Comisia Europeană este preocupată de situaţia din România, după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi după decizia Curţii Constituţionale care validează această decizie, afirmă purtătorul de cuvânt al Executivului UE.

1802 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană, preocupată de viteza şi consecinţele deciziilor luate în România

Comisia Europeană exprimă preocupare privind situaţia din România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Pot spune că suntem preocupaţi... de viteza şi consecinţele deciziilor luate în ultimele săptămâni; avem numeroase întrebări în legătură cu independenţa Curţii Constituţionale şi a puterii judiciare", a declarat, marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

"Am notat că instanţa constituţională a confirmat că Parlamentul României a utilizat proceduri corecte în decizia de suspendare a preşedintelui", a precizat Pia Ahrenkilde Hansen.

Oficialul CE a confirmat că întâlnirea dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, va avea loc joi. "Analiza în acest stadiu nu poate fi exhaustivă pentru că aşteptăm întrevederea de joi pentru a avea clarificările pe care le-am cerut", a explicat Ahrenkilde Hansen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici