Comisia Europeană primeşte din partea României o cerere de plată în valoare de 2,6 miliarde euro

Comisia Europeană a primit din partea României prima cerere în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă (MRR) pentru plata a 1,8 miliarde de euro sub formă de granturi şi a 789,7 milioane de euro sub formă de împrumuturi (fără prefinanţare).

3208 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană primeşte din partea României o cerere de plată în valoare de 2,6 miliarde euro

Planul general de redresare şi rezilienţă al României se ridică la 14,2 miliarde de euro sub formă de granturi şi la 14,9 miliarde de euro sub formă de împrumuturi.

Plăţile acordate în cadrul MRR se bazează pe performanţele obţinute şi depind de realizarea de către România a investiţiilor şi a reformelor descrise în planul său de redresare şi rezilienţă.

Această primă cerere de plată este condiţionată de îndeplinirea a 21 de jaloane care acoperă mai multe reforme şi investiţii în domeniile eficienţei energetice, mobilităţii durabile, transformării digitale, gospodăririi apelor, îngrijirilor de sănătate, impozitării şi pensiilor, educaţiei, justiţiei şi combaterii corupţiei, sprijinului acordat sectorului privat şi sistemului de audit şi control legat de Mecanismul de redresare şi rezilienţă.

Comisia are la dispoziţie două luni pentru a-şi realiza evaluarea.

Ulterior, Comisia va transmite Comitetului economic şi financiar (CEF) al Consiliului evaluarea sa preliminară privind respectarea de către România a jaloanelor şi a ţintelor care sunt necesare pentru ca această plată să poată fi efectuată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici