Comisia juridică a dat vot favorabil pentru arestarea preventivă a lui Păsat

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat vot favorabil solicitării justiţiei pentru încuviinţarea arestării preventive a deputatului PDL Dan Păsat, a declarat, miercuri, preşedintele Comisiei, Daniel Buda, precizând că au fost 10 voturi "pentru", opt "împotrivă" şi patru "nule".

29 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a dat vot favorabil pentru arestarea preventivă a lui Păsat

Comisia juridică a dat vot favorabil pentru arestarea preventivă a lui Păsat (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"A fost un vot favorabil. Zece înseamnă mai mult decât opt", a explicat Daniel Buda după şedinţa Comisiei juridice în care s-a discutat cererea DNA.

Buda a spus că raportul Comisiei va merge la grupul PDL, pentru un punct de vedere, şi apoi va merge în plenul Camerei Deputaţilor care este suveran.

Daniel Buda (PDL) a precizat că grupul PDL din Comisie a votat cu buletinul la vedere pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Dan Păsat.

Întrebat dacă s-a întrunit jumătate plus unu din voturile exprimate în favoarea cererii DNA, Buda a explicat că au fost 18 voturi valabil exprimate, din care 10 au fost în favoarea încuviinţării arestării, iar opt au fost împotrivă. "Iar 10 este mai mult decât opt", a spus Buda.

Deputaţii jurişti s-au pronunţat asupra cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în cazul deputatului PDL Dan Păsat, înregistrându-se 10 voturi "pentru", 8 "împotrivă" şi 4 abţineri, însă parlamentarii au interpretat diferit semnificaţia acestui rezultat.

După acest vot, membrii comisiei au încercat să interpreteze acest rezultat, unii spunând că trebuia jumătate plus unu pentru a se aproba solicitarea, alţii precizând că voturile "pentru" sunt mai multe.

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a declarat presei că membrii PDL din comisie au votat în favoarea cererii procurorilor în cazul deputatului Păsat.

Decizia finală va fi luată de plen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici