Comisia juridică a Senatului a respins propunerea PRM de prorogare a uninominalului

Comisia juridică a Senatului a respins, miercuri, un proiect de lege iniţiat de PRM, care propunea prorogarea votului uninominal până la alegerile generale din 2012.

14 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a Senatului a respins propunerea PRM de prorogare a uninominalului

Comisia juridică a Senatului a respins propunerea PRM de prorogare a uninominalului (Imagine: Mediafax Foto)

Senatorii jurişti au respins propunerea PRM de modificare şi completare a Legii nr.35 din 13.03.2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor, cu 4 voturi "pentru" (aparţinând reprezentanţilor PNL), un vot "împotrivă" (al PRM) şi o abţinere (din partea reprezentantului PC).

Deşi s-a abţinut, senatorul PC Gavrilă Vasilescu a admis faptul că legea votului uninominal este imperfectă, dar, odată ce actualul proces electoral a fost declanşat, "nu poţi schimba regulile în timpul jocului".

Senatorul PRM Gheorghe Funar a obiectat, însă, că, prin legea votului uninominal, cei care sunt aleşi nu vor fi senatori sau deputaţi ai României, ci ai unui "ţarc electoral, colegiul respectiv în care candidează".

"Legea asta a votului uninominal trebuie înmormântată repede, pentru că miroase urât", a susţinut Funar.

Proiectul de lege iniţiat de PRM urmează să fie dezbătut în plenul Senatului, forul decizional în acest caz fiind Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici