Comisia juridică a Senatului va vota miercuri cererea de arestare preventivă a lui Dan Şova

Comisia juridică a Senatului se va pronunţa miercuri, la ora 13:00, prin vot asupra cererii de arestare preventivă a senatorului PSD Dan Şova, a anunţat marţi preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc.

248 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a Senatului va vota miercuri cererea de arestare preventivă a lui Dan Şova

Comisia juridică a Senatului va vota miercuri cererea de arestare preventivă a lui Dan Şova (Imagine: Mediafax Foto / Liviu Adăscăliţei)

Boboc a spus că, marţi, Dan Şova şi membrii comisiei studiază dosarele venite de la DNA.

Dan Şova a venit la comisie pentru a studia dosarul.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului. Cătălin Boboc a precizat că nu există o solicitare de prelungire a termenului de trei zile pentru întocmirea raportul în cazul cererii de arestare preventivă a lui Dan Şova şi comisia se va pronunţa prin vot miercuri. 

"Dosarele au venit, le-am verificat din punct de vedere procedural, al predării documentelor, nu sunt probleme. Le-am deschis în faţa membrilor comisiei, am şi stabilit un program, şi anume studiu. Domnul Şova este invitat să studieze dosarul. Mâine la ora 13,00 el va formula un punct de vedere, îl vom asculta şi, apoi, se va da un vot pe această solicitare. În acest moment şi senatorii sunt la studiu cu dosarele şi domnul Sova. Termenul de trei zile nu este o recomandare, este un termen. Dar mâine la ora 13,00 vom face vot, deci nu a existat o solicitare de prelungire mai mult decât pana mâine, astfel încât azi se va studia şi mâine să se poată vota", a afirmat Boboc.

Întrebat dacă Şova va veni la comisie cu avocaţi, Boboc a spus că, din câte a înţeles, Şova doreşte să-şi susţină punctul de vedere.
El a mai spus că există timpul necesar studierii dosarelor, arătând ca nu sunt foarte multe dosare.

Boboc a aratăt că dupa întocmirea raportului, acesta va fi depus la Biroul Permanent, care va decide săptămâna viitoare, luni, când va intra în plen.

Procurorul şef al DNA a trimis procurorului general al Parchetului instanţei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu..

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici