Comisia Udrea invocă atitudinea şi comportamentul ministrului - VIDEO

Deputatul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că raportul comisiei Udrea cuprinde concluzii legate de comportamentul şi atitudinea ministrului Turismului faţă de comisie, pe baza cărora deputaţii propun începerea urmăririi penale pentru încălcarea unor prevederi din legea răspunderii ministeriale.

20 afișări
Imaginea articolului Comisia Udrea invocă atitudinea şi comportamentul ministrului - VIDEO

Comisia Udrea invocă atitudinea şi comportamentul ministrului (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Partea a doua din concluziile raportului se referă la comportamentul şi atitudinea ministrului Turismului în raport cu membrii comisiei parlamentare de anchetă, comisia propunând Camerei Deputaţilor să ceară începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de articolul 8 alin.1 şi alin.2 din legea responsabilităţii ministeriale republicată", a precizat Orban, preşedintele comisiei parlamentare de anchetă.

El a mai spus că raportul comisiei parlamentare de anchetă în cazul Udrea are 169 de pagini şi 19 anexe, precizând că acest document va fi depus, joi, la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Ludovic Orban a mai spus că raportul conţine 17 puncte, prezentând rezultatele cercetărilor făcute de deputaţii din comisie şi constatările legate de organizarea şi funcţionarea Ministerului Turismului, execuţia bugetară de la acest minister, procedurile de achiziţii publice, analiza site-ului şi a datelor de publicare a unor documente pe site-ul Ministerului Turismului.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul Udrea a fost înfiinţată printr-o decizie a Camerei Deputaţilor, într-o sesiune extraordinară din vacanţa parlamentară de vară, la propunerea PNL şi a PSD.

Reprezentanţii PDL au anunţat, încă de la înfiinţarea comisiei de anchetă, că nu participă la lucrările acestei comisii. Ministrul Turismului, Elena Udrea, a fost invitată de două ori la audierile din comisia de anchetă şi, de fiecare dată, aceasta a venit, a acuzat unii deputaţi din comisie că încearcă să-i fabrice un dosar penal, după care a plecat de la comisie, fără a răspunde întrebărilor deputaţilor.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici