Comisiile parlamentare au aprobat OUG prin care Geoană devine membru CSAT

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, marţi, favorabil, Ordonanţa de urgenţă de modifcare a legii de organizare şi funcţionare a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, prin care preşedintele Senatului devine vicepreşedinte al CSAT.

21 afișări
Imaginea articolului Comisiile parlamentare au aprobat OUG prin care Geoană devine membru CSAT

Comisia juridică a avizat favorabil OUG prin care Geoană devine membru CSAT

Şi Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor a aproba ordonanţa prin care Mircea Geoană poate participa la şedinţele CSAT.

Preşedintele comisiei pentru apărare, democrat-liberalul Costică Canacheu, a arătat că această ordonanţă a fost dezbătută de două ori în comisie.

Cancheu a menţionat că unii deputaţi din comisie au ridicat problema ca şi preşedintele Camerei Deputaţilor să facă parte din CSAT, dar a precizat că ordonanţa a rămas în forma iniţială.

Referitor la faptul că, prin această ordonanţă, Mircea Geoană participă la şedinţele CSAT în calitatea sa de preşedinte al Senatului, Costică Canacheu (PDL) a spus că este un demers firesc, deoarece preşedintele Senatului are atribuţia de a-l înlocui pe şeful statului atunci când acesta se află în incapacitate de a-şi exercita funcţia.

Ordonanţa va fi supusă aprobării plenului Camerei Deputaţilor. Forul decizional în cazul acestei legi este Senatul.

 

Citeşte şi

Ordonanţa CSAT, justificată de Guvern prin necesitatea evitării unor "deficienţe"

Boc: Ordonanţa de urgenţă privind modificarea structurii CSAT nu încalcă Constituţia

Norica Nicolai vrea contestarea OUG privind CSAT la Curtea Constituţională

Guvernul a modificat Legea CSAT, pentru ca Geoană să participe la şedinţele Consiliului

Preşedintele Senatului va fi vicepreşedinte CSAT

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici