Comuniştii cehi, afară din Parlament după 73 de ani. Partidul Piraţilor ar putea intra la guvernare

Comuniştii nu au intrat în Parlamentul din Cehia pentru prima dată din 1948 în urma alegerilor legislative de sâmbătă. Scrutinul a fost câştigat de o coaliţie de dreapta. Pentru a avea majoritate, coaliţia ar putea invita la guvernare Partidul Piraţilor.

1829 afișări
Imaginea articolului Comuniştii cehi, afară din Parlament după 73 de ani. Partidul Piraţilor ar putea intra la guvernare

Comuniştii cehi, afară din Parlament după 73 de ani. Partidul Piraţilor ar putea intra la guvernare

Pentru prima dată după al doilea război mondial, alegătorii cehi i-au lăsat pe comunişti în afara Parlamentului, anunţă Reuters.

Comuniştii au avut doar 3,6% din totalul voturilor şi nu au atins pragul minim de 5%. Liderul partidului a demisionat imediat după ce a aflat rezultatul alegerilor.

O surpriză este considerată victoria forţelor de opoziţie. Coaliţia Împreună de centru-dreapta a învins în alegerile legislative din Cehia formaţiunea ANO a premierului Andrej Babis.

După numărarea a 99,7% din secţiile de votare, coaliţia Împreună are 27,72% din voturi iar ANO 27,20%.

În Parlamentul ceh vor intra şi Partidul Piraţilor şi Partidul Primarilor care vor fi invitate să participe la guvernare. Toate forţele de opoziţie au 108 din 200 locuri în Parlament şi pot forma Guvernul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
praga,
alegeri,
parlament

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici