Condiţiile ALDE pentru susţinerea unui Guvern bazat pe PNL. Tăriceanu: Nu vreau să ne reîntoarcem la o Românie care este condusă din nou prin protocoale secrete

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a expus câteva dintre condiţiile cu care ar susţine un guvern bazat pe PNL: menţinerea cotei unice de impozitare şi a reformelor care s-au făcut în domeniul Justiţiei.

1006 afișări
Imaginea articolului Condiţiile ALDE pentru susţinerea unui Guvern bazat pe PNL. Tăriceanu: Nu vreau să ne reîntoarcem la o Românie care este condusă din nou prin protocoale secrete

Condiţiile ALDE pentru susţinerea unui Guvern bazat pe PNL

Tăriceanu a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, la consultări, că ALDE va susţine condiţionat în Parlament, fără să dea un cec în alb, „un guvern bazat pe PNL şi condus de un premier PNL”.

„Avem câteva condiţii la care în momentul de faţă reflectăm şi pe care le vom prezenta viitorului premier, atunci când va veni să facem discuţiile legate de votul pe care presupun că şi-l doreşte şi de care are nevoie pentru desemnarea ca prim-ministru”, a spus Tăriceanu.

Întrebat care sunt aceste condiţii, liderul ALDE a răspuns că una este legată de menţinerea cotei unice de impozitare „care a adus avantaje importante pentru economia românească, pentru întreprinzători şi pentru salariaţi”.

„Am mai spus un lucru, că nu vom accepta ca reformele care s-au făcut în domeniul Justiţiei şi care au permis în recâştigarea independenţei judecătorilor să fie ameninţate. Nu vreau să ne reîntoarcem la o republică a procurorilor, nu vreau să ne reîntoarcem la o Românie care este condusă din nou prin protocoale secrete între serviciile de informaţii - procuror şi alte componente ale Justiţiei”, a declarat Tăriceanu.

Acesta a adăugat că ALDE mai are şi alte condiţii.

Taguri:
tăriceanu,
guvern,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici