Conducerea Camerei a trimis Comisiei juridice cererea Parchetului în cazul Ridzi

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să trimită la Comisia juridică cererea Parchetului privind cererea de începere a urmăririi penale a Monicăi Iacob Ridzi referitoare la abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual.

19 afișări
Imaginea articolului Conducerea Camerei a trimis Comisiei juridice cererea Parchetului în cazul Ridzi

Conducerea Camerei a trimis Comisiei juridice cererea Parchetului în cazul Ridzi (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Secretarul Camerei Sever Voinescu a făcut aceste precizări, arătând că membrii Biroului Permanent au hotărât să trimită solicitarea la Comisia juridică.

Potrivit scrisorii Parchetului, faptele cu care a fost sesizată DNA constau în aceea că, în intervalul aprilie-iunie 2009, fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi ar fi dispus, prin încălcarea atribuţiilor care îi reveneau, achiziţionarea de către minister a unor produse electronice de la SC Carpatik Impex SRL Găieşti şi SC Călin SRL Curtea de Argeş, în condiţiile în care aceste categorii de bunuri erau excluse de la achiziţionare prin prevederile Ordonanţei 34/2009, nu au existat estimări bazate pe raportul necesitate-preţ, iar preţurile de achiziţie au fost supraevaluate.

Prin fapta descrisă a fost prejudiciat patrimoniul Ministerului cu o sumă de aproximativ 100.000 lei, se arată în scrisoarea Parchetului, adăugându-se că Ridzi ar fi determinat un funcţionar al ministerului să modifice programul anual de achiziţii pentru a permite ca bunurile să fie cumpărate prin achiziţie directă.

La Comisia juridică se află şi o solicitare a Ministerului Justiţiei privind încuviinţarea percheziţiei electronice în cazul Monicăi Iacob Ridzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici