Conducerea Camerei nu a reuşit să ia o decizie în cazul Mitrea, din lipsă de cvorum

Conducerea Camerei Deputaţilor nu a reuşit să ia o decizie cu privire la data la care va fi dezbătut în plen raportul privind solicitarea DNA de avizare a cererii de începere a urmăririi penale a lui Miron Mitrea, din lipsă de cvorum, la şedinţa de marţi participând doar 5 din cei 13 membri.

16 afișări
Imaginea articolului Conducerea Camerei nu a reuşit să ia o decizie în cazul Mitrea, din lipsă de cvorum

Conducerea Camerei nu a reuşit să ia o decizie în cazul Mitrea, din lipsă de cvorum (Imagine: Mediafax Foto)

"Întrucât din cei 13 membri ai Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor au fost prezenţi numai 5, din lipsă de cvorum s-a amânat această decizie, urmând ca preşedintele Camerei Deputaţilor să convoace o nouă şedinţă la o dată care va fi comunicată ulterior", a anunţat secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor Dan Radu Ruşanu.

La şedinţa de marţi au absentat Ioan Oltean (PDL), Ioan Munteanu (PSD), Gelil Eserghep (PRM), Daniela Popa (PC), Cornel Popa (PNL), Hunor Kelemen (UDMR), Miron Ignat (minorităţi) şi Miron Mitrea (PSD).

Cei cinci membri ai conducerii Camerei Deputaţilor care au participat la şedinţă au fost Bogdan Olteanu (PNL) - preşedinte, Dan Radu Ruşanu (PNL) - secretar, Lucian Bolcaş (PRM) -  vicepreşedinte, Gheorghe Albu (PDL) - chestor şi Valer Dorneanu (PSD) - vicepreşedinte.

De asemenea, au mai fost prezenţi Bogdan Ciucă (PC), Ilie Merce (PRM), Aura Vasile (PSD) şi Varujan Pambuccian (minorităţi), în calitate de membri ai Comitetului liderilor de grupuri parlamentare din Camera Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, convocase pentru marţi şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor pentru a se analiza şi înainta plenului, în cazul aprobării, raportul Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi asupra solicitării Parchetului de pe lângă ÎCCJ, secţia DNA, adresată Camerei Deputaţilor în vederea formulării cererii de urmărire penală a deputatului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor.

Raportului elaborat de Comisia juridică cuprinde referatul celor 7 raportori, punctele de vedere ale grupurilor parlamentare, relatarea dezbaterii de joia trecută, când deputaţii jurişti l-au audiat pe Miron Mitrea, şi se încheie cu precizarea că, în situaţia în care plenul va decide să ceară urmărirea penală a lui Mitrea, "Comisia juridică supune votului plenului Camerei cererea de urmărire penală a domnului deputat Miron Mitrea pentru faptele descrise în referatul întocmit de procurorul-şef al DNA, în dosarul nr.49/P/2006".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici