Conflict între Anastase şi Geoană cu privire la Regulament

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, că Mircea Geoană nu era desemnat să conducă şedinţa Parlamentului şi a încălcat Statutul deputatului şi senatorului şi Regulamentul, în replică preşedintele Senatului susţinând că Anastase nu are dreptate.

19 afișări
Imaginea articolului Conflict între Anastase şi Geoană cu privire la Regulament

Conflict între Anastase şi Geoană cu privire la Regulament (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, nu era desemnat să conducă şedinţa, a încălcat Statutul deputatului şi senatorului şi Regulamentul celor două Camere. Dânsul nu trebuia să întrerupă dezbaterea moţiunii de cenzură", a afirmat Roberta Anastase.

În replică, Mircea Geoană a spus că Anastase nu are dreptate, deoarece când un preşedinte al unei Camere nu este prezent la şedinţă, în mod automat "preia ştafeta celălalt preşedinte".

Şedinţa Parlamentului a fost întreruptă pentru un sfert de oră după ce senatorul PNL Puiu Haşotti a propus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre a Parlamentului în care condamna unele afirmaţii făcute de oficiali ungari.

Mircea Geoană a spus că, după şedinţă, Parlamentul are dreptul de a se pronunţa pe acest subiect şi e firesc să aibă o reacţie la unele afirmaţii care au "o anumită contestare a ordinii".

"Trebuie să tragem un semnal de alarmă, dar nu să avem o atitudine care să creeze ostilitate între două ţări. Problema nu este procedurală, ci politică", a declarat Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici