Confruntarea finală Trump - Biden, înainte de alegerile din SUA. Candidaţii la Casa Albă s-au contrazis puternic pe tema pandemiei şi s-au acuzat că au primit fonduri suspecte

  • Donald Trump şi Joseph Biden s-au contrazis puternic pe tema gestionării pandemiei
  • Preşedintele SUA: "Este vina Chinei. Nu au oprit răspândirea coronavirusului"
  • Joe Biden: "Oricine este responsabil de atât de multe decese nu trebuie să rămână preşedinte"
  • Cei doi candidaţi s-au acuzat reciproc şi că au primit fonduri din surse suspecte, Biden din China şi Trump din Rusia
  • Alegerile prezidenţiale din SUA vor avea loc peste 12 zile, pe 3 noiembrie. Preşedintele Donald Trump va vota sâmbătă, în Florida.
  • Peste 45 de milioane de americani au votat deja prin poştă sau personal pentru scrutinul din 3 noiembrie.
3594 afișări
Imaginea articolului Confruntarea finală Trump - Biden, înainte de alegerile din SUA. Candidaţii la Casa Albă s-au contrazis puternic pe tema pandemiei şi s-au acuzat că au primit fonduri suspecte

Sursa foto: profimedia

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi adversarul său democrat, Joseph Biden, s-au contrazis puternic, la începutul dezbaterii electorale, pe tema modului în care a fost gestionată pandemia de coronavirus.

Donald Trump a justificat acţiunile Administraţiei sale, argumentând că nu vrea blocarea economiei şi atribuind vina Chinei pentru apariţia pandemiei.

"Este vina Chinei. Nu au oprit răspândirea coronavirusului", a acuzat Donald Trump.

Întrebat cum va plăti China pentru daunele produse, Trump a subliniat că statul chinez plăteşte deja "taxe vamale de miliarde de dolari".

Preşedintele SUA a dat asigurări că "în câteva săptămâni" va apărea un vaccin, care va fi distribuit rapid. "Pandemia va trece, ne apropiem de acest moment. Va trece", a afirmat Trump.

La rândul său, Joseph Biden a criticat dur reacţiile întârziate ale Administraţiei Donald Trump în combaterea pandemiei. "Oricine este responsabil de atât de multe decese nu trebuie să rămână preşedinte". Biden a contestat afirmaţia lui Donald Trump că oamenii învaţă să supravieţuiască virusului SARS-Cov-2, afirmând că realitatea este că "oamenii învaţă să moară de coronavirus".

 

Donald Trump şi Joseph Biden s-au acuzat că au primit fonduri din surse suspecte

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi adversarul său democrat, Joseph Biden, s-au acuzat reciproc, în cadrul dezbaterii electorale, că au primit fonduri din surse suspecte, în special din China şi Rusia.

"Eu nu am primit niciodată bani din Rusia. Eu nu primesc bani din Rusia. Nimeni nu a avut o abordare mai dură faţă de Rusia decât mine", a spus Trump, reluând acuzaţiile privind afacerile suspecte ale lui Hunter Biden, fiul lui Joseph Biden, în Ucraina şi China.

Joseph Biden a respins imediat acuzaţiile. "Eu nu am luat niciodată un singur cent din altă ţară", a spus Biden, afirmând că Donald Trump s-a îmbogăţit de pe urma străinilor, inclusiv a chinezilor. De asemenea, Joe Biden a acuzat că Donald Trump evită să plătească impozite şi refuză dezvăluirea documentelor fiscale.

Donald Trump a subliniat că a plătit impozite "de milioane de dolari" în Statele Unite.

 

Industria petrolieră, punct fierbinte al dezbaterii

În timpul temei privind schimbările climatice, Biden a spus că planul său de mediu va „trece de la industria petrolieră” în favoarea surselor de energie regenerabile, determinându-l pe Trump să atace:

„Va distruge industria petrolieră”, a spus Trump. „Îţi vei aminti asta, Texas? Îţi vei aminti asta, Pennsylvania?”

Biden a spus că vrea pur şi simplu să elimine subvenţiile federale pentru companiile petroliere, un punct pe care l-a reiterat reporterilor în urma dezbaterii. ”Altfel nu scăpăm de combustibilii fosili”, a spus el.

 

Schimbările climatice. Trump, despre energia eoliană: „pe lângă faptul că e extrem de costisitoare, ucide toate păsările"

Având fiecare dintre cei doi candidaţi de răspuns la tema "schimbările climatice", Biden s-a avântat în sfera energiilor regenerabile, pe când Trump nu s-a desprins „de la sol”.

Când Biden a vorbit despre energia eoliană, Trump a emis una dintre părerile sale ferme: „pe lângă faptul că e extrem de costisitoare, ucide toate păsările".

I-a replicat imediat pe Twitter Michael Gerrard, profesor de drept al mediului, care a afişat un tabel cu cauzele pentru care mor păsările. Bine de ştiut: pe primul loc... ferestrele (cele despre care preşedintele în exerciţiu îl acuza pe fostul vicepreşedinte că vrea să le micşoreze pentru a reabilita termic clădirile), pe locul doi - pisicile fără stăpân, pe trei - firele de înaltă tensiune, pe patru - pesticidele şi abia pe unul dintre ultimele locuri, după vânătoare, turbinele aeriene.

O activistă de mediu a adăugat că, de regulă, se evită amplasarea turbinelor eoliene pe culoarele de zbor ale păsărilor, că sunt oprite temporar în perioadele de vărf ale migraţiei şi că lamele sunt vopsite astfel încât să fie remarcate de la distanţă de zburătoare.

 

Donald Trump justifică relaţia bună pe care o are cu liderul Coreei de Nord

Preşedintele SUA, Donald Trump, a justificat relaţia bună pe care o are cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, subliniind că în acest mod a evitat un posibil război nuclear.

"Am o relaţie foarte bună cu el. Avem un alt tip de relaţie, o relaţie foarte bună. Şi nu este război", a declarat Donald Trump la dezbaterea electorală.

Însă Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial, l-a acuzat pe Donald Trump că "a legitimat" acţiunile regimului autoritarist de la Phenian.

"A vorbit cu prietenul său bun, care este un criminal. Acum, nord-coreenii au rachete mult mai puternice, care pot ajunge mai uşor în SUA. Peninsula Coreea ar trebui să nu aibă deloc arme nucleare", a acuzat Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici