Congresul extraordinar al PSD, în 27 septembrie

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis, luni, cu unamitate de voturi, convocarea Congresului extraordinar în data de 27 septembrie, pentru nominalizarea candidatulului la funcţia de prim-ministru.

20 afișări
Imaginea articolului Congresul extraordinar al PSD, în 27 septembrie

Congresul extraordinar al PSD, în 27 septembrie (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat că, potrivit Statutului, Congresul va fi precedat de un Comitet Executiv şi de un Consiliu Naţional, ceea ce ar putea duce la modificarea datei organizării congresului, însă decizia politică asupra convocării acestuia rămâne neschimbată.

Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că toţi membrii BPN prezenţi la şedinţă au votat în favoarea convocării Congresului extraordinar.

Odată cu nominalizarea candidatului PSD la funcţia de prim-minstru, la Congresul extraordinar vor fi prezentaţi şi candidaţii la alegerile parlamentare şi oferta de guvernare.

Diaconescu a afirmat, răspunzând unor întrebări, că lista candidaţilor la nominalizarea pentru funcţia de prim-ministru rămâne "deschisă", în condiţiile în care cineva se va "simţi în stare" să pună în aplicare programul de guvernare.

Conform sursei citate, la congres nu se vor face nominalizări şi pentru funcţiile de ministru, însă vor exista lideri ai partidului care vor ţine discursuri pe domenii.

Diaconescu a menţionat că problema nominalizării candidatului PSD la funcţia de preşedinte al ţării nu va face obiectul acestui congres extraordinar.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi-a anunţat, vineri, candidatura în interoirul PSD pentru desemnarea în funcţia de prim-ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici