Congresul PSD ar putea fi amânat din cauza vremii

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, că vremea nefavorabilă ar putea impune amânarea Congresului PSD, programat să aibă loc pe 20 februarie, întrucât au apărut o serie de probleme în desfăşurarea Conferinţelor Judeţene, unele dintre acestea fiind, la rândul lor, amânate.

17 afișări
Imaginea articolului Congresul PSD ar putea fi amânat din cauza vremii

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Apar probleme în legătură cu Conferinţele Judeţene, din cauza vremii. În acest condiţii de pregătire a Congresului, trebuie să vedem situaţia concretă, dacă este împiedicată desfăşurarea Conferinţelor Judeţene", a spus Iliescu, precizând că aceste aspecte au fost discutate joi în Comisia de organizare a Congresului.

Întrebat dacă există posibilitatea amânării Congresului din cauza vremii, care pune în dificultate organizarea Conferinţelor Judeţene, unde urmează să se stabilească delegaţii, Iliescu a răspuns afirmativ.

"S-ar putea ca vremea să ne impună aşa ceva, nu ştiu. La Piteşti s-a amânat şi Conferinţa Judeţeană. La Brăila îmi spunea Năstase că trebuie să ia legătura cu ei să vadă dacă poate să mai meargă acolo. Pot fi şi aceste aspecte, de care nu poţi să nu ţii seama, dincolo de orice dorinţă", a declarat preşedintele de onoare al PSD.

El a arătat că secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a explicat în Comisia de organizare a Congresului, reunită joi, că, în ceea ce priveşte norma de reprezentare, s-au făcut corecturile necesare prin discuţii cu preşedinţii organizaţiilor judeţene.

Adrian Năstase a convocat, joi, Comisia de organizare a Congresului, la reuniune fiind prezenţi Ion Iliescu, Miron Mitrea, Cristian Diaconescu, Titus Corlăţean, Livius Dragnea şi Dan Mircea Popescu. La şedinţă nu a fost prezent Mircea Geoană.

Miercuri, la o întâlnire convocată de Mircea Geoană la cabinetul său de la Senat, au participat secretarul general Liviu Dragnea, vicepreşedinţii Ilie Sârbu, Dan Nica, Constantin Niţă, Rodica Nassar, Rovana Plumb, Ion Toma, Constantin Nicolescu, preşedintele TSD, Nicolae Bănicioiu, preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, dar şi parlamentari precum Claudiu Manda, Georgian Pop, Andrei Dolineaschi.

De la întâlnire au lipsit preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, preşedintele de onoare, Ion Iliescu, vicepreşedintele Cristian Diaconescu, dar şi liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, considerat de unii social-democraţi un susţinător al lui Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici