Consilierii PNL din Sectorul 1 aduc critici la adresa lui Clotilde Armand: „Între şcoli nereparate şi burse neplătite, are trei săptămâni de concediu”

  • Consilierii PNL din Sectorul 1 al Capitalei solicită o şedinţă de îndată pentru a găsi o soluţie pentru „situaţia disperată a şcolilor din sectorul 1”.
  • „Între şcoli nereparate şi burse neplătite, primarul Armand are trei săptămâni de concediu, în plină stare de alertă”.
977 afișări
Imaginea articolului Consilierii PNL din Sectorul 1 aduc critici la adresa lui Clotilde Armand: „Între şcoli nereparate şi burse neplătite, are trei săptămâni de concediu”

Consilierii PNL din Sectorul 1 aduc critici la adresa lui Clotilde Armand: „Între şcoli nereparate şi burse neplătite, are trei săptămâni de concediu”

Consilierii PNL Sector 1 anunţă că refuză să participe la şedinţa de îndată, convocată de consilierii grupului PSD pentru joi, ora 13.00.

„Motivul este foarte simplu: ordinea de zi propusă nu justifică urgenţa convocării unei astfel de şedinţe. Mai ales că, în realitate, sectorul 1 are multe alte probleme şi urgenţe reale, pe care primarul şi aparatul său administrativ le ignoră cu desăvârşire. Cu şcolile complet nepregătite, bursele neplătite şi o criză a gunoaielor departe de a se fi încheiat, primarul Clotilde Armand a plecat în concediu trei săptămâni. În plină stare de alertă. De partea cealaltă, grupul PSD ar trebui să se abţină de la astfel de iniţiative, după ce ani de zile a girat abuzurile şi incompetenţa administraţiei primarului invizibil. A veni acum pe un cal alb, chipurile, cu aşa-zise comisii şi soluţii la probleme care trenează de ani de zile este doar o dovadă de ipocrizie. De aceea, grupul consilierilor liberali de la sectorul 1 refuză să gireze simulacrul de azi, solicitând includerea tuturor proiectelor pe ordinea de zi a următoarei şedinţe ordinare. În schimb, solicităm o şedinţă de îndată pentru a găsi soluţii la problemele cu adevarat grave şi urgente — cea mai importantă dintre acestea este situaţia disperată a şcolilor din sectorul 1”, transmit liberalii din Sectorul 1.

Potrivit acestora, la câteva săptămâni până la deschiderea anului şcolar, în unităţile de învăţământ din Sectorul 1 nu s-a derulat nicio lucrare de reparaţii sau reabilitări, iar bursele nu au mai fost plătite din luna martie.

„Este strigătoare la cer indiferenţa pe care administraţia actuală o arată faţă de educaţia copiilor noştri. De la lipsa lucrărilor de reparaţie şi modernizare în şcoli până la neplata burselor, pur şi simplu asistăm la noi recorduri ale indolenţei şi incompetenţei administrative. Primarul Armand se laudă pe reţelele sociale cu băncuţe şi podeţe reparate, iar şcolile stau să cadă pe copiii care vor veni în bănci din 13 septembrie. Şi, să fie peisajul complet, consilierii PSD se dau în spectacol cu o şedinţă de îndată convocată pentru nişte comisii care pot fi incluse oricând într-o şedinţă de CL viitoare, nefiind nimic urgent. Evident că PSD-iştii au memoria scurtă, uitând că multe dintre aceste probleme au trenat de pe vremea fostei administraţii de tristă amintire. Cam aşa arată, în câteva cuvinte, administraţia de la Sectorul 1”, a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1.

Consilierii PNL afirmă că, imediat după ce primarul Armand va reveni din concediu, vor solicita răspunsuri clare şi urgente la toate aceste probleme: reabilitările, reparaţiile din şcoli, plata burselor şi justificarea întârzierii plăţilor.

„Am atras atenţia de mai multe ori, în ultimele luni, că primăria este într-un blocaj administrativ fără precedent. Am fost acuzaţi şi jigniţi în moduri pe care nu ni le puteam imagina. Aici suntem astăzi: primarul ignoră cu bună ştiinţă probleme urgente şi refuză să pună în execuţie hotărâri de Consiliu Local - cum este cazul acordării burselor de merit şi sociale. Noroc ca avem zeci de procese deschise în instanţă, măcar pe o direcţie să se dea senzaţia că se munceşte…”, a mai spus Sebastian Burduja.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici