Consiliile locale ar putea fi obligate să înfiinţeze adăposturi pentru animale de talie mare

Mai mulţi parlamentari din PSD au depus la Senat, în procedură de urgenţă,un proiect legislativ care prevede obligarea Consiliilor locale de a amenaja adăposturi pentru animale de talie mare în fiecare judeţ şi amenajarea de servicii specializate pentru gestionarea situaţiilor câinilor şi pisicilor.

389 afișări
Imaginea articolului Consiliile locale ar putea fi obligate să înfiinţeze adăposturi pentru animale de talie mare

Consiliile locale ar putea fi obligate să înfiinţeze adăposturi pentru animale de talie mare

„ Proiectul prevede obligaţia Consiliilor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de a amenaja în funcţie de necesităţi, servicii specializate pentru gestionarea situaţiei câinilor, pisicilor şi a altor animate, cu denumirea obligatorie de Serviciul Public de Gestionare a câinilor, pisicilor şi a altor animale. Acest lucru se poate realiză prin transformarea centrelor de exterminare a câinilor, a celui mai bun prieten al omului în centre de protecţie a animalelor. Pe lângă adăposturile pentru câini şi pisici se vor amenaja şi adăposturi pentru animale de talie mare, la nivelul fiecărui judeţ”, potrivit expunerii de motive a proiectului legislativ.

Iniţiativa este depusă, în procedură de urgenţă, de mai mulţi parlamentari din PSD, printre care Toma Ilie şi Natalia Intotero.

Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr.258 din 26 septembrie 2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgentă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpan a fost înregistrată la Senat, ca primă Cameră sesizată.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici