Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti se reuneşte sâmbătă. Cristian Buşoi, candidat unic la şefia filialei

Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti se reuneşte, sâmbătă, pentru a alege o nouă conducere, actualul lider al organizaţiei, Cristian Buşoi, precizând pentru MEDIAFAX că este singurul candidat la preşedinţia PNL Bucureşti.

363 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti se reuneşte sâmbătă. Cristian Buşoi, candidat unic la şefia filialei

Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti se reuneşte sâmbătă. Cristian Buşoi, candidat unic la şefia filialei

Actualul preşedinte al PNL Bucureşti, europarlamentarul Cristian Buşoi, a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, că este singurul candidat înscris în cursa internă pentru şefia organizaţiei.

Surse din PNL au declarat, pentru MEDIAFAX, că din viitoarea conducere PNL Bucureşti ar urma să facă parte Dan Cristian Popescu (viceprimarul Sectorului 2) şi Marius Vintila (fost candidat la alegerile parlamentare), propuşi pentru funcţiile de prim-vicepreşedinţi, Ciprian Ciucu (consilier general) şi Mirela Zivari (fost candidat la alegerile parlamentare), care ar urma să ocupe funcţiile de vicepreşedinţi şi Hazem Kansou (consilier general), susţinut pentru funcţia de secretar general.

La sfârşitul lunii februarie, Cristian Buşoi a fost desemnat secretar general interimar al PNL, în urma demisiei lui Marian Petrache din această funcţie.

Cristian Buşoi a preluat conducerea filialei PNL Bucureşti în iunie 2016, după ce Cătălin Predoiu şi-a depus demisia, ca urmare a rezultatului slab obţinut în cursa pentru Primăria Capitalei. 

Filiala PNL Bucureşti, sub conducerea lui Cristian Buşoi, a obţinut la alegerile parlamentare din anul 2016 un scor şi mai slab decât la alegerile locale, însă, liberalul a decis să rămână la conducerea organizaţiei, deşi preşedintele PNL de la acea vreme, Alina Gorghiu, şi-a depus mandatul, cerându-le şi liderilor de filiale care au obţinut scoruri sub media partidului să demisioneze.

Cristian Buşoi a declarat, recent, că dacă va fi reales în funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Bucureşti, la Conferinţa din data de 8 aprilie şi dacă şi alţi liberali din ţară îl vor susţine ar putea candida la preşedinţia PNL.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu şi fostul deputat Ludovic Orban sunt singurii liberali care şi-au anunţat, până în prezent, intenţia de a candida la şefia partidului.

Alegeri interne au fost organizate şi în filialele din sectoarele capitalei.

Victor Picu a fost ales preşedintele al organizaţiei PNL Sector 1.

Fosta senatoare Anca Boagiu şi-a reconfirmat mandatul de preşedinte al filialei PNL Sector 2, iar fostul deputat Florin Alexe a fost reales la conducerea PNL Sector 3.

Fostul primar al Capitalei Răzvan Sava a fost ales preşedinte al PNL Sector 4. Răzvan Sava a candidat la alegerile locale pentru fotoliul de primar al Sectorului 4, susţinut de fostul edil Cristian Popescu Piedone, în ciuda delimitării PNL de susţinerea lui Piedone.

În urma alegerilor interne şi Cristian Olteanu şi-a reconfirmat mandatul de preşedinte al filialei PNL Sector 5.

Preşedinţia PNL Sector 6 a fost câştigată de Cornel Pieptea, acesta obţinând mai mult cu cinci voturi decât contracandidata sa Alina Marin.

Alegerile interne din teritoriu ar urma să fie finalizate până la data de 2 mai, potrivit calendarului asupra căruia liberalii au convenit, iar noua conducere a PNL ar urma să fie aleasă în data de 17 iunie, în cadrul Convenţiei Naţionale a partidului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici