Consiliul Naţional PNL se reuneşte sâmbătă, în contextul schimbărilor generate de demisia lui Blaga

Consiliul Naţional al PNL se reuneşte, sâmbătă, la ora 11, la Palatul Parlamentului pentru a valida decizia privind desemnarea Alinei Gorghiu ca preşedinte unic, în urma demisiei lui Vasile Blaga şi împuternicirea lui Daniel Buda pentru a semna listele pentru alegerile parlamentare.

496 afișări
Imaginea articolului Consiliul Naţional PNL se reuneşte sâmbătă, în contextul schimbărilor generate de demisia lui Blaga

Consiliul Naţional PNL se reuneşte sâmbătă, în contextul schimbărilor generate de demisia lui Blaga

Aceste decizii au fost adoptate de PNL în urma demisiei lui Vasile Blaga din funcţia de copreşedinte PNL, după ce liderul fostului PDL a fost audiat la sediul DNA Ploieşti într-un dosar de corupţie şi fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, într-un dosar privind finanţarea PDL în perioada 2009-2012.

PNL a decis în urmă cu o săptămână ca Alina Gorghiu să rămână preşedintele unic al partidului, iar europarlamentarul Daniel Buda să semneze alături de aceasta listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare în locul demisionarului copreşedinte Vasile Blaga.

În cadrul Consiliului Naţional, liberalii ar urma să discute şi aspecte care ţin de programul de guvernare pe care PNL îl propune.

De asemenea, va fi o ocazie ca partidul să se mobilizeze pentru alegerile parlamentare şi să transmită un mesaj de unitate, foştii democraţi urmând să se despartă simbolic de Vasile Blaga, liderul din ultimii ani şi cel care a condus mai toate campaniile partidului. Acesta îi va preda ştafeta de organizator lui Gheorghe Falcă.

Consiliul Naţional (CN) este organismul de conducere, decizie politică şi organizatorică al PNL în perioada dintre Convenţiile Naţionale. În acest sens, CN poate adopta orice hotărâre de competenţa CON, cu excepţia adoptării de noi moţiuni, a unui nou Statut sau alegerii unor noi preşedinţi ai CNSR, CA şi CNRC, potrivit Statutului PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici