Constantinescu: Radu Vasile rămâne premierul guvernului care a pregătit negocierile de aderare la UE

Fostul preşedinte Emil Constantinescu afirmă că Radu Vasile va rămâne în istorie ca premierul guvernului care a pregătit începerea negocierilor de aderare la UE, el adăugând: "A fost o personalitate umană complexă, în care se întâlneau şi umorul şi sensibilitatea poetului care a fost".

311 afișări
Imaginea articolului Constantinescu: Radu Vasile rămâne premierul guvernului care a pregătit negocierile de aderare la UE

Fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu (Imagine: Adel Haddad/Mediafax Foto)

"El a avut curajul să introducă reforme economice extrem de dure, cu un cost social foarte mare, altfel încât în final a trebuit să plătească şi preţul politic pe care toţi liderii îl plătesc în astfel de situaţii grele. Radu Vasile a fost un lider curajos. A avut, în acelaşi timp, optimism şi determinare, dar în acelaşi timp a avut capacitatea de a menţine o atmosferă de lucru", a arătat Constantinescu.

Fostul preşedinte a subliniat că Radu Vasile a reuşit să menţină o coaliţie de guvernare compusă din partide cu ideologii şi interese diferite până în momentul în care formaţiunile care au avut interese legate de voturi nu l-au mai sprijinit.

"A fost o personalitate umană complexă, în care se întâlneau şi umorul şi sensibilitatea poetului care a fost", a declarat Emil Constantinescu.

Radu Vasile, în vârstă de 71 de ani, a murit în noaptea de marţi spre miercuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici