Constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID, aprobată de Cîţu

Premierul Florin Cîţu, ministru interimar al Sănătăţii, a semnat, luni, Ordinul privind constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19, care va identifica potenţialele neconformităţi din raportări.

319 afișări
Imaginea articolului Constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID, aprobată de Cîţu

Premierul Florin Cîţu, ministru interimar al Sănătăţii, a semnat, luni, Ordinul ministrului sănătăţii nr. 526/19.04.2021 privind constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19.

„Din componenţa comisiei fac parte un număr de 7 persoane, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional al Sănătăţii, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi un reprezentant al Serciviului de Telecomunicaţii Speciale. Printre atribuţiile Comisiei se numără identificarea regulilor de raportare existente în practica curentă privind decesele prin COVID-19 şi a responsabilităţilor instituţiilor implicate, precum şi identificarea potenţialelor neconformităţi, corectarea lor şi formularea de recomandări de măsuri pentru îmbunătăţire a procesului de raportare şi a calităţii datelor”, potrivit Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, membrii comisiei trebuie să realizeze analiza procesului şi a conţinutului raportarilor curente din bazele de date actuale privind decesele prin COVID-19 şi să identifice corespondenţa dintre bazele de date actuale privind decesele prin COVID-19.

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a acuzat că a descoperit diferenţe în privinţa numărului de decese cauzate de pandemia de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici