Consultare publică pentru ghidul „Creşterea siguranţei în unităţile care utilizează fluide medicale”

Ministerul Sănătăţii anunţă lansarea în consultare publică, prin Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a Ghidului solicitantului „Creşterea siguranţei pacienţilor în structuri spitaliceşti publice care utilizează fluide medicale”.

264 afișări
Imaginea articolului Consultare publică pentru ghidul „Creşterea siguranţei în unităţile care utilizează fluide medicale”

Sursa foto: Mediafaxfoto

Proiectele care pot obţine acest tip de finanţare europeană vizează investiţii în creşterea securităţii la incendiu în spitalele COVID-19. În cadrul apelului, se pot finanţa două tipuri de proiecte care urmăresc consolidarea infrastructurii medicale în contextul epidemiei de COVID-19.

Primul tip de proiecte finanţează instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală, şi de detectare, semnalizare şi alarmare în cazul depăşirii concentraţiei maxime admise de oxigen în atmosferă pentru creşterea gradului de securitate la incendii.

Valoarea maximă a finanţării pentru acest tip de proiecte este de 100.000 de euro. Cel de-al doilea tip de proiecte vizează reabilitarea/modernizarea/extinderea infrastructurii electrice, de ventilare şi tratare a aerului, precum şi infrastructura de fluide medicale. Valoarea maximă pentru acest tip de proiecte este de 1,5 milioane de euro, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

„Ministerul Sănătăţii vine în sprijinul unităţilor sanitare şi, împreună cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, oferă resurse financiare din fonduri europene pentru realizarea investiţiilor necesare creşterii siguranţei în spitalele COVID-19 în ceea ce priveşte securitatea la incendii şi modernizarea infrastructurii de fluide medicale. Este important ca spitalele care nu au identificat resurse financiare pentru astfel de investiţii să depună proiecte pentru aceste finanţări atât de necesare creşterii siguranţei pacienţilor şi personalului medical”, a declarat Ioana Mihăilă, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Ghidul complet poate fi consultat pe site-ul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici