CONSULTĂRI la Cotroceni - Dragnea: Nu trebuie să plecăm de la nominalizarea unui premier care să bată la uşa partidelor. Despre participarea UNPR la noul Guvern: Asta decide preşedintele

Liviu Dragnea a declarat joi, la finalul consultărilor, că i-a propus preşedintelui ca după această primă rundă de discuţii să aibă loc o nouă întrevedere pentru un acord, precizând că nu trebuie să se plece de la desemnarea unei persoane care să bată la uşa partidelor pentru sprijin.

1416 afișări
Imaginea articolului CONSULTĂRI la Cotroceni - Dragnea: Nu trebuie să plecăm de la nominalizarea unui premier care să bată la uşa partidelor. Despre participarea UNPR la noul Guvern: Asta decide preşedintele

Liviu Dragnea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că i-a propus preşedintelui ca după prima rundă de consultări să aibă loc o nouă discuţie cu toţi liderii partidelor parlamentare pentru a se ajunge la un numitor comun privind profilul viitorului premier şi programul politic.

El a mai spus că în acest fel s-ar renunţa la procedura standard, constituţională, potrivit căreia preşedintele consultă partidele şi apoi nominalizează un premier care merge la fiecare partid în parte pentru a obţine sprijin politic. "Vreau să plecăm de la altceva, nu de la a nominaliza o persoană care să bată la uşa fiecărui partid şi să stăm cu toţii cu emoţii" , a spus el.

Liderul PSD nu a exclus varianta unui guvern de uniune naţională sau a unui guvern de tehnocraţi.

Dragnea, întrebat dacă UNPR participă la noul Guvern: Asta decide preşedintele

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, după consultările de la Palatul Cotroceni, că decizia privind participarea sau nu a UNPR la proiectul propus de PSD privind formarea guvernului este o problema asupra căreia va decide Klaus Iohannis.

Întrebat dacă PSD mai poate colabora cu UNPR, Dragnea a spus că "nu e vorba de colaborare" în acest moment. "E vorba de participare la construcţia unui proiect care să conţină aceste obiective politie. Eu cred că mult mai important este să ne ocupăm nu de imaginea temporară a unuia sau altuia, ci dacă putem face în aceste zile ce am spus", a precizat liderul PSD.

Întrebat dacă poate participa şi UNPR la această construcţie, Dragnea a spus că "asta va decide preşedintele".

Mai mult, liderul PSD spune că nu s-a discutat la consultări şi despre actuala coaliţie. "Majorităţile din Parlament în acest moment contează, dar nu contează foarte mult", a spus acesta. Dragnea nu a precizat dacă s-a consultat sau nu cu UNPR pe marginea acestor propuneri, făcute joi la Palatul Cotroceni, însă crede că ele vor fi susţinute de parteneri, pentru că "sunt oameni responsabili".

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, joi, la Palatul Cotroceni, în debutul consultărilor pentru stabilirea noului Guvern, delegaţia PSD.

"După părerea mea este mult mai mult decât o simplă schimbare de Guvern. Eu cred că vorbim despre o schimbare de paradigmă politică românească şi cred că e bine să găsim cele mai bune soluţii", a spus Klaus Iohannis, în deschiderea consultărilor.

Preşedintele a precizat că scopul întâlnirii este găsirea unei "soluţii bune" pentru un nou Guvern şi de aceea vrea să afle "opiniile, soluţiile şi conceptele" partidelor parlamentare.

Din delegaţia PSD face parte liderul Liviu Dragnea, preşedintele executiv Valeriu Zgonea şi vicepreşedinţii Georgian Pop, Ecaterina Andronescu şi Gabriela Firea.

Din delegaţia preşedintelui fac parte consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, Andrei Muraru şi Laurenţiu Ştefan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici