Contestaţia PDL Arad va fi analizată marţi de comisia de organizare a Convenţiei Naţionale

Contestaţia depusă de PDL Arad privind organizarea nestatutară a CNC al partidului din 23 februarie, care a convocat Convenţia Naţională, va fi analizată marţi de comisia de organizare a alegerilor din PDL, a declarat preşedintele comisiei, deputatul Ion Bălan.

205 afișări
Imaginea articolului Contestaţia PDL Arad va fi analizată marţi de comisia de organizare a Convenţiei Naţionale

Ion Bălan (Imagie: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale PDL, deputatul de Suceava Ion Bălan a declarat corespondentului MEDIAFAX că sesizarea PDL Arad va fi discutată, marţi, de comisie.

"Contestaţia PDL Arad va fi discutată marţi de comisie. Nu mă pot antepronunţa privind soluţia", a spus deputatul Bălan.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a precizat, luni, referitor la contestaţia filialei PDL Arad privind organizarea Consiliului Naţional de Coordonare al partidului din 23 februarie, că aceasta va fi analizată de Comisia de etică şi statut a PDL condusă de Daniel Buda.

"Contestaţia transmisă comisiei de pregătire a alegerilor va merge la comisia de etică şi statut a partidului, condusă de Daniel Buda. Nu este în competenţa comisiei de pregătire a alegerilor", a precizat, pentru MEDIAFAX, Sulfina Barbu, membru al comisiei de pregătire a alegerilor din 23 martie.

Ea a adăugat că CNC al PDL a fost convocat de Colegiul Director, care a stabilit ca delegaţii la Consiliul Naţional de Coordonare să fie membrii de drept şi, apoi, membri aleşi.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda anunţă că Organizaţia judeţeană PDL Arad a contestat organizarea nestatutară a CNC al partidului din 23 februarie, care a convocat Convenţia Naţională, Preda susţinând că singura soluţie este demisia lui Vasile Blaga.

Preda anunţă pe blogul său că Organizaţia judeţeană PDL Arad contestă decizia Biroului Permanent Naţional (BPN) al partidului, privitoare la reunirea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) din 23 februarie, care a decis convocarea Convenţiei din 23 martie.

Conform eurodeputatului, organizaţia condusă de Gheorghe Seculici a constatat că a fost încălcat articolul 84 din Statutul PDL, care stipulează că la CNC participă, pe lângă mai multe categorii de membri de drept, delegaţi veniţi din teritoriu, potrivit unei norme de reprezentare care ia în seamă rezultatele electorale ale fiecărei filiale judeţene.

"În reuniunea BPN din 11 februarie 2012, s-a decis ca fiecare organizaţie judeţeană să fie reprezentată de câte 5 membri. Şi aşa s-a ţinut şedinţa CNC din 23 februarie. S-a încălcat astfel ideea unei norme de reprezentare construite în funcţie de performanţa la urne a teritoriului", menţionează Preda.

Acesta mai precizează că în contestaţie membrii PDL Arad solicită organizarea unei noi reuniuni a CNC, respectând de data aceasta Statutul.

"Bătălia pare minoră. Nu e. Organizaţia Arad i-a dat şah lui Vasile Blaga, acuzat că a falsificat reuniunea în cadrul căreia au fost stabilite condiţiile de desfăşurare a Convenţiei din 23 martie. Preşedintele PDL trebuie să mute. Ce va face? După acuzaţia de blat în campanie, organizarea nestatutară a CNC şi, în consecinţă, a Conveţiei, e o povară grea. Mutarea nu poate întârzia prea mult. În opinia mea, cea mai bună mutare ar fi demisia lui V.Blaga. O conducere interimară, prevăzută de Statut, ar trebui să organizeze apoi un nou CNC şi o Convenţie legală", mai scrie Cristian Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici