Controale la staţiile GPL. Ciolacu cere ca firmele fără avize şi autorizaţii să răspundă şi penal

„Trebuie să schimbăm şi legislaţia astfel încât cine nu are autorizaţie sau orice aviz de funcţionare să răspundă şi penal”, spune premierul Marcel Ciolacu, referitor la controalele.

353 afișări
Imaginea articolului Controale la staţiile GPL. Ciolacu cere ca firmele fără avize şi autorizaţii să răspundă şi penal

„M-am coordonat cu dl vicepremier şi ministru de Interne. Văd că a pornit în forţă şi controlul naţional la benzinării, depozite, cisterne de carburant, cu accent special pe cele peste 1300 de puncte de alimentare cu GPL”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul a făcut un apel public şi a cerut tuturor instituţiilor implicate să aplice legea cu stricteţe şi, oriunde găsesc nereguli, să ia măsuri ferme.

„Toţi aceşti aşa-zişi patroni care fac zeci şi sute de milioane de euro provocând tragedii de proporţii nu mai au ce căuta în mediul de afaceri din România! Trebuie să schimbăm şi legislaţia astfel încât cine nu are autorizaţie sau orice aviz de funcţionare să răspundă şi penal! În acest moment, doar să plătească o amendă şi să-şi vadă liniştit de treabă, adică produc alte drame”, încheie Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a dispus luni începerea unui control la nivel naţional cu privire la îndeplinirea condiţiilor de autorizare, funcţionare şi exploatare a tuturor instalaţiilor de depozitare şi comercializare a carburanţilor, inclusiv GPL.

Două explozii au avut loc sâmbătă la staţia GPL din Crevedia. Doi oameni - soţ şi soţie - au murit. Au fost în total 58 de victime, dintre care 43 sunt angajaţi ai Ministerului de Interne - pompieri, poliţişti şi jandarmi care au acţionat la faţa locului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici