Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu: În locul premierului îl demiteam pe Biriş de ieri

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu i-a criticat joi pe premierul Dacian Cioloş şi pe ministru de Finanţe, Anca Dragu, pentru că nu l-au demis mai repede pe secretarul de stat Gabriel Biriş, cel care şi-a asumat proiectul de modificare a Codului Fiscal.

569 afișări
Imaginea articolului Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu:  În locul premierului îl demiteam pe Biriş de ieri

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu: În locul premierului îl demiteam pe Biriş de ieri

''Demisia de astăzi a lui Gabriel Biriş scapă destul de ieftin Ministetul Finanţelor de cea mai urâtă criză de imagine în care a fost băgat acest Guvern în apropierea finalului său de mandat. Pentru aceeia care l-am susţinut, am fost puşi într-o mare dificultate. Dar răspunsul e simplu: în locul premierului il demiteam pe Biriş de ieri, nu stăteam inca 24 de ore să aştept. Este valabil şi pentru doamna ministru, care parcă mai ieri se lauda la un post tv că îşi asumă un nou proiect de modificare a Codului Fiscal. Ca sa amintim unora: mandatul lor este de încă 4 luni şi nu pot face prin ordonanţă ce trebuie să facă un parlament legitim ales'', a scris Gorghiu pe Facebook.

Secretarul de stat de la Finanţe Gabriel Biriş şi-a dat demisia joi dimineaţă, după scandalul legat de o eventuală modificare a Codului Fiscal, premierul Dacian Cioloş acceptând-o, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Ministerul Finanţelor a anunţat miercuri, ca reacţie la informaţiile apărute cu privire la un proiect de modificare a Codului Fiscal, că nu există un proiect asumat de ministrul Anca Dragu care să includă majorări de taxe şi de impozite sau de contribuţii sociale obligatorii.

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Fiscal care a circulat marţi în presă, ministerul ar avea în vedere modificarea substanţială a apoape 200 de articole din cele 500 ale Codului Fiscal intrat în vigoare prin Legea nr.227 din 8 septembrie 2015. Conform propunerii, cota totală urma să scadă la 21,7% din salariul brut, plătită integral de către salariat, iar angajatorul nu mai era obligat să plătească niciun fel de contribuţie socială la condiţii normale de lucru.

Secretarul de stat Gabriel Biriş şi-a asumat proiectul, precizând însă că acesta ar fi o propunere aflată într-o discuţie internă care ''nu înseamnă niciun leu în plus sau în minus plătit de angajat sau angajator'', ci vizează plafonarea bazei de calcul a tuturor contribuţiilor sociale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici