Copreşedintele PNL Vasile Blaga şi deputatul Ioan Oltean, audiaţi ca martori la DNA, în dosarul Elenei Udrea. Blaga: Nu ştiu de nicio sponsorizare de trei milioane de euro sau dolari din partea lui Buzăianu

Copreşedintele PNL Vasile Blaga şi deputatul liberal Ioan Oltean au venit la DNA, marţi, fiind citaţi pentru a fi audiaţi ca martori în dosarul Elenei Udrea, în care Camera Deputaţilor a dat aviz pentru urmărirea penală a acesteai, copreşedintele PNL arătând că el nu ştie ca la PDL să fi ajuns bani obţinuţi ilicit.

2164 afișări
Imaginea articolului Copreşedintele PNL Vasile Blaga şi deputatul Ioan Oltean, audiaţi ca martori la DNA, în dosarul Elenei Udrea. Blaga: Nu ştiu de nicio sponsorizare de trei milioane de euro sau dolari din partea lui Buzăianu

Copreşedintele PNL Vasile Blaga, audiat ca martor la DNA, în dosarul Elenei Udrea

UPDATE 14:15 - Deputatul Ioan Oltean, fost vicepreşedinte PDL, audiat la DNA, în dosarul Elenei Udrea

Ioan Oltean, fost vicepreşedinte şi secretar general al PDL, a spus, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că a fost chemat ca martor în dosarul Elenei Udrea şi a asigurat că va colabora cu procurorul de caz.

"Sunt chemat ca martor. M-am prezentat şi vă asigur de toată disponibilitatea mea de a colabora cu procurorul de caz", a declarat Ioan Oltean.

Întrebat în legătură cu afirmaţiile Elenei Udrea, potrivit cărora acesta ar fi cunoscut modalitatea de finanţare a partidului în campanie, Oltean a arătat: "Numai doamna Udrea poate să vă răspundă, eu nu am cum să vă răspund... Aşa erau finanţate campaniile... Nu am informaţii. Doar cei ce au afirmat vă pot spune".

Vasile Blaga, fost preşedinte al PDL, în prezent copreşedinte al PNL, a plecat de la sediul DNA după aproape două ore.

"Am avut exact aceeaşi atitudine. Am fost citat ca martor în dosarul pe care îl ştiţi. Am declarat că nu am cunoştinţă despre nicio sponsorizare de trei milioane de euro sau dolari din partea lui Buzăianu. Aceste lucruri nu s-au discutat niciodată în partid, cel puţin nu în prezenţa mea", a arătat Vasile Blaga, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a stat aproape două ore.

Vasile Blaga a mai spus că Ana Maria Topoliceanu nu s-a referit la el în declaraţiile sale.

"Poate doamna Udrea. Nu există declaraţia doamnei Topoliceanu că aş fi fost în vreo cameră în care să fi fost adusă o geantă cu nu ştiu ce, nici măcar cu bani", a mai spus Blaga.

Vasile Blaga a fost întrebat şi la intrarea în sediul DNA dacă ştie ca banii care ar fi fost daţi de omul de afaceri Bogdan Buzăianu, pentru a se asigura derularea unui contract cu Hidroelectrica, ar fi ajuns la PDL, acesta spunând că nu ştie aşa ceva şi nici pe Elena Udrea nu a auzit-o vorbind despre o astfel de situaţie.

"Am fost citat în calitate de martor în dosarul 87, într-adevăr cel în care s-au cerut în Parlament avize pentru doamna Udrea, dar nu ştiu nimic despre... Ferească Dumnezeu! Nu ştiu aşa ceva şi nici nu am auzit-o pe doamna Udrea zicând aşa ceva", a declarat Vasile Blaga.

Întrebat în legătură cu declaraţia dată de Elena Udrea în faţa anchetatorilor în care a menţionat toată conducerea PDL, Blaga a spus: "Nici gând, eu nu ştiu despre aşa ceva".

Vasile Blaga a adăugat că el nu a fost prezent când s-au dat sume de bani la partid, aşa cum a susţinut Ana Maria Topoliceanu într-o declaraţie dată în faţa anchetatorilor.

Elena Udrea a fost pusă, vineri, sub control judicar pe cauţiune, stabilită la cinci milioane de lei, în dosarul privind fapte de corupţie legate de vânzarea şi renovarea unei vile din Eforie Sud, dar şi un contract între Hidroelectrica şi o firma privată, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari. Camera Deputaţilor a avizat începerea urmăririi penale şi a reţinerii Elenei Udrea în această cauză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici