Corina Creţu: Intenţionez să fac o vizită comună cu Hahn, în România şi Republica Moldova

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a declarat, joi, la Bruxelles, că intenţionează să efectueze împreună cu comisarul european pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, o vizită în România şi Republica Moldova.

513 afișări
Imaginea articolului Corina Creţu: Intenţionez să fac o vizită comună cu Hahn, în România şi Republica Moldova

Corina Creţu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Corina Creţu a participat alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de preşedintele Comisiei Europene la declaraţiile de presă comune susţinute de cei doi oficiali, la finalul întrevederii oficiale de la Bruxelles.

Comisarul european din partea României a arătat că l-a informat pe preşedinte că intenţionează, împreună cu predecesorul meu, Johannes Hahn, care acum este responsabil de politica de vecinătate, să facă o vizită comună în România şi în Republica Moldova.

Ea a menţionat că această vizită se doreşte a arăta că toate ţările candidate sunt considerate ”aproape” şi ”să aibă acest sentiment de apartenenţă la familia politică europeană”.

”Am arătat că noi, în Comisia Europeană, înţelegem importanţa politicii regionale, pentru România, pentru regiunea noastră, fiind principala sursă pentru investiţiile publice, din România. De aceea am şi creat un grup de lucru pentru a ajuta statele membre cu o rată de absorbţie scăzută ( a fondurilor europene, nr) şi facem tot ce putem în termen de asistenţă tehnică. Vom vizita aceste state membre, suntem într-un dialog permanent, pentru a utiliza la maxim cele 11 luni care au rămas, până în decembrie 2015, când este ultima lună în care se pot accesa bani pentru perioada bugetară 2007-2013. Suntem foarte interesaţi să avem un start foarte bun, cu proiecte bune, viabile, care să creeze locuri de muncă, pentru noua perioadă de programare, 2013-2020”, a mai spus Corina Creţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici