Corina Creţu: Rezultatele Consiliului Naţional - o victorie a bunului simţ

Europarlamentarul PSD Corina Creţu, fost consilier prezidenţial în ultimul mandat de şef al statului al lui Ion Iliescu, apreciază, într-o declaraţie remisă sâmbătă agenţiei MEDIAFAX, că rezultatele Consiliului Naţional al partidului reprezintă "o victorie a bunului simţ".

1 afișare
Imaginea articolului Corina Creţu: Rezultatele Consiliului Naţional - o victorie a bunului simţ

Corina Creţu: Rezultatele Consiliului Naţional - o victorie a bunului simţ

Ea susţine că "era de domeniul evidenţei faptul că lipsa din prim planul acţiunii şi deciziei partidului a unor oameni de valoare, precum Ion Iliescu, Adrian Năstase, Miron Mitrea şi alţii a fost neproductivă". Creţu menţionează ca argumente rezultatul obţinut la alegerile europarlamentare şi sondajele de opinie.

"Or, poate că, mai mult ca niciodată în ultimii trei ani şi ceva, cei de la vârful partidului au dat dovadă că înţeleg să-şi asume responsabilitatea faţă de oamenii care, în 2004, ne-au votat şi îşi pun şi în continuare speranţa în PSD şi în capacitatea sa de a le reprezenta interesele. De fapt, cred că acest Consiliu Naţional nu ar fi fost posibil, iar rezultatul său nu ar fi fost cel de acum cunoscut, dacă liderii săi nu ar fi fost puşi sub presiunea bazei partidului. Şi alături de bunul simţ, victorioşi au fost cei mulţi, de la baza partidului", mai declară europarlamentarul PSD.

Ea precizează că a existat şi o concurenţă între oameni, dar a fost în primul rând "o luptă între două viziuni".

Corina Creţu susţine că, la Congresul extraordinar din aprilie 2005, PSD - în numele "reformei", al "ruperii de trecut" - a făcut "un viraj spre dreapta", în speranţa că va atrage un alt electorat, al cărui sprijin nu l-a avut niciodată.

Fostul consilier prezidenţial apreciază că PSD trebuie să-şi radicalizeze la stânga discursul, mai ales în domeniul social.

Fostul premier Adrian Năstase a fost ales, vineri, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, cu 418 voturi, în faţa lui Dan Mircea Popescu, pentru care au votat 202 delegaţi, iar 28 de voturi au fost anulate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici