Corlăţean despre suspendare: Să fim înţelepţi şi să ştim să facem anumite gesturi când trebuie făcute

Social-democratul Titus Corlăţean a declarat, marţi, despre suspendarea preşedintelui, că România se află într-un ciclu democratic care se va încheia prin alegeri libere, el adăugând: ”Trebuie să fim înţelepţi şi să ştim să facem anumite gesturi atunci când trebuie făcute”.

287 afișări
Imaginea articolului Corlăţean despre suspendare: Să fim înţelepţi şi să ştim să facem anumite gesturi când trebuie făcute

Titus Corlatean (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

”Cred că mergem prea departe cu aceste discuţii, sunt reale, sunt pe piaţa politică, noi în interiorul PSD, cel puţin până la această oră, nu am avut o discuţie în legătură cu iniţiativa domnului Tăriceanu”, a spus ministrul de Externe, Titus Corlăţean, întrebat ce impact va avea suspendarea preşedintelui României în actualul context regional.

Corlţăţean a ţinut să precizeze că în acest moment ”suntem într-un ciclu democratic”.

”Ne place sau nu o persoană politică de înalt nivel, suntem într-un ciclu democratic care are o finalizare foarte apropiată şi vom termina acest mult prea lung ciclu de putere, care încă conduce statul român, într-o manieră democratică, prin alegeri libere, care să permită o altă perspectivă României”, a mai declarat Titus Corlăţean.

El a adăugat: ”Trebuie să fim înţelepţi şi să ştim să facem anumite gesturi atunci când trebuie făcute”.

Corlăţean a adăugat că respectarea Constituţiei şi a atributelor constituţionale conferite preşedintelui trebuie realizate în fiecare oră şi secundă, de către titularul portofoliului prezidenţial, iar ”acest lucru nu se întâmplă şi nu s-a întâmplat”.

”Ca semnal politic, trebuie să spunem foarte clar domnului preşedinte că interferenţa asta grosolană în viaţa politică internă, în susţinerea unei candidaturi, a unui partid politic, este o chestiune neîntâlnită într-un alt stat membru al comunităţii euroatlantice”, a mai declarat Corlăţean, despre demersul lui Călin Popescu Tăriceanu, de iniţiere a procedurilor de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici