Corlăţean l-a asigurat la telefon pe preşedintele Comisiei de la Veneţia de angajamentul Guvernului faţă de statul de drept

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a avut, joi, o convorbire telefonică cu preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, afirmând, potrivit MAE, poziţia premierului şi a Guvernului de respectare a statului de drept şi subliniind importanţa respectării deciziei CC privind referendumul.

271 afișări
Imaginea articolului Corlăţean l-a asigurat la telefon pe preşedintele Comisiei de la Veneţia de angajamentul Guvernului faţă de statul de drept

Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 9 august 2012, o convorbire telefonică cu Preşedintele Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), Gianni Buquicchio. În cadrul discuţiilor, ministrul afacerilor externe a prezentat evoluţiile politice din România, în perspectiva deciziei finale a Curţii Constituţionale referitoare la rezultatele Referendumului naţional pentru demiterea Preşedintelui României, desfăşurat la data de 29 iulie 2012", menţionează MAE într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Sursa precizează că, în acest context, "ministrul Titus Corlăţean a reiterat poziţia constantă a Guvernului României şi a Primului Ministru, Victor Ponta, de respectare a normelor de bază ale statului de drept, independenţa justiţiei şi independenţa contenciosului constituţional".

"De asemenea, a menţionat apelul public lansat de Primul Ministru, Victor Ponta, la data de 31 iulie 2012, adresat tuturor actorilor politici de a se abţine de la orice formă de presiune exercitată, mai ales în această perioadă împotriva Curţii Constituţionale şi a judecătorilor acesteia", precizează MAE.

Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, a exprimat, potrivit MAE, aprecierea cu privire la poziţia Ministerului Afacerilor Externe, reflectată în comunicatul de presă, prezentat mass-media la data de 8 august 2012, potrivit căreia "sunt de neacceptat imixtiuni şi presiuni în activitatea Curţii Constituţionale a României sau ameninţări la adresa judecătorilor Curţii".

"Cei doi interlocutori au stabilit un mecanism de comunicare directă şi permanentă în legătură cu temele menţionate, evidenţiind necesitatea continuării cooperării pozitive, desfăşurată de-a lungul anilor, dintre România şi Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept şi au subliniat, în final, importanţa ca toţi actorii politici şi instituţionali să respecte decizia finală a Curţii Constituţionale", se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici