Corlăţean: Poporul polonez va avea întregul sprijin şi compasiunea cetăţenilor români

Preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului, Titus Corlăţean, şi-a exprimat, într-o declaraţie acordată, sâmbătă, MEDIAFAX, regretul pentru accidentul în care preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, şi-a pierdut viaţa.

31 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Poporul polonez va avea întregul sprijin şi compasiunea cetăţenilor români

Corlăţean: Poporul polonez va avea întregul sprijin şi compasiunea cetăţenilor români (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Suntem şocaţi şi regretăm profund tragicul accident petrecut cu delegaţia Poloniei la nivel prezidenţial în Rusia. Ne exprimăm condoleanţele pentru poporul polonez pentru tragica dispariţie a preşedintelui Lech Kaczynski, cu atât mai mult cu cât relaţiile dintre România şi Polonia, istoric vorbind, au fost deosebite şi au fost consolidate anul trecut, prin semnarea, la nivelul celor doi preşedinţi, a unui Parteneriat strategic", a spus Corlăţean.

El a precizat că, în calitate de preşedinte al Comisiei de politică externă a Senatului, va fi prezent, luni, la Ambasada Poloniei, pentru a semna în cartea de condoleanţe.

"Sperăm că poporul polonez va trece peste această traumă şi va avea parte de întregul sprijin şi compasiune a României şi a cetăţenilor români", a mai spus Corlăţean.

Un avion Tupolev 154, la bordul căruia se află preşedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prăbuşit, sâmbătă, la aterizarea pe aeroportul din Smolensk, în Rusia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Piotr Paszkowski, citat de AFP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici