Corlăţean: PSD nu sprijină o majoritate parlamentară în jurul PD sau al PD-PLD

Secretarul general al PSD Titus Corlăţean a declarat, joi, că moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi are rolul de a poziţiona partidul pe scena politică, în calitate de formaţiune de opoziţie, iar PSD nu va sprijini formarea unei majorităţi parlamentare în jurul PD sau al PD- PLD.

1 afișare
Imaginea articolului Corlăţean: PSD nu sprijină o majoritate parlamentară în jurul PD sau al PD-PLD

Corlăţean: PSD nu va sprijini formarea unei majorităţi parlamentare în jurul PD sau al PD-PLD

„Moţiunea de cenzură, din punctul de vedere al PSD, are rolul de a poziţiona foarte clar PSD ca partid de opoziţie sută la sută”, a spus Corlăţean, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că PSD nu va sprijini formarea unei majorităţi parlamentare în jurul PD sau PD-PLD.

„Auzeam deja comentarii dinspre Cotroceni cu privire la o posibilă nominalizare din zona PD, PLD şi interesul de a-şi căuta o majoritate politică. Putem spune foarte bine de pe acum: «Mulţumim, vom fi un partid de opoziţie, cu adevărat, pe picioare, şi vom avea destule motive să criticăm o continuare a guvernării de dreapta»”, a spus Corlăţean.

Secretarul general al PSD a arătat că, dacă în urma consultărilor de săptămâna viitoare, de la Cotroceni, cu partidele politice, va rezulta o majoritate parlamentară în jurul PSD, ar urma să aibă loc discuţii „la momentul oportun” despre acest lucru.

„Dacă, în urma consultărilor de la Cotroceni, cu partidele politice, după ce moţiunea va trece, vor apărea eventuale alte formule în care o majoritate parlamentară să conţină o substanţă decizivă social-democrată, conform reprezentării în Parlament, vom discuta la momentul oportun”, a spus Corlăţean.

El a dat de înţeles că, dacă se va ajunge la o astfel de formulă, premierul va fi de la PSD, conform reprezentării în Parlament.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici