Corlăţean: Sunt demersuri politice de a menţine decizia aderării la Schengen în septembrie

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a afirmat, joi seara, că se fac demersuri politico-diplomatice pentru a se menţine decizia de aderare a României la Spaţiul Schengen în septembrie, demnitarul urmând a se întâlni şi a discuta cu omologii săi la Consiliul JAI.

457 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Sunt demersuri politice de a menţine decizia aderării la Schengen în septembrie

Corlăţean: Sunt demersuri politice de a menţine decizia aderării la Spaţiul Schengen în septembrie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Corlăţean a precizat pentru  la DIGI 24 că sunt demersuri discrete, pentru că nu se vrea a se face valuri.

În ce priveşte recâştigarea încrederii partenerilor europeni, demnitarul a precizat că săptămâna viitoare la Consiliul Justiţiei şi Afaceri Interne (JAI) va avea ocazia de a se întâlni cu omologii săi şi de a discuta despre menţinerea deciziei ca România să adere la Schengen,

Consiliul JAI este aşteptat să dea un aviz favorabil în luna septembrie privind aderarea României la Schengen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici