Corlăţean: Unele declaraţii de la Bucureşti pot crea obstacole Chişinăului

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, joi, comentând anunţul preşedintelui Traian Băsescu legat obiectivul unirii cu Moldova, că unele afirmaţii politice de la Bucureşti au creat obstacole suplimentare Chişinăului.

276 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Unele declaraţii de la Bucureşti pot crea obstacole Chişinăului

Titus Corlatean (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Întrebat despre cu afirmaţiile lui Traian Băsescu legate de unirea cu Republica Moldova, Corlăţean a precizat premierul român a făcut o serie de declaraţii "importante" pe această temă pe care le împărtăşete pe deplin.

Corlăţean a mai spus că şi-ar dori ca unele declaraţii formulate la Bucureşti să ajute obiectivul european al Republicii Moldova şi nu să provoace obstacole suplimentare, cum este cazul declaraţiei preşedintelui Băsescu.

"În tot ce facem noi ca stat român venim în sprijinul Republicii Moldova în procesul său de integrare europeană şi de apropiere de România. Mi-aş dori foarte mult ca declaraţiile politice sau unele dintre ele formulate la Bucureşti să ajute aceste obiective europene şi româneşti şi nu să provoace obstacole suplimentare şi mă refer la declaraţiile făcute ieri", a spus Corlăţean.

El a precizat că unele declaraţii politice formulate la Bucureşti, şi în anii anteriori, au creat obstacole suplimentare Republicii Moldova.

"Dacă suntem români de bună-credinţă, trebuie să promovăm anumite obiective cu inteligenţă", a adăugat Corlăţean.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la TVR, că următorul proiect de ţară pentru România este întregirea ţării, menţionând că este convins că dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, atunci ţara noastră va fi pregătită.

"Un popor, când are ocazia să fie împrenă, nu va renunţa. Nu mizez pe oameni politici, toată acţiunea mea legată de Republica Moldova a fost legată de ideea că poate ne vom uni, ştiu că nu e momentul acum, dar (...) acest lucru se va întâmpla, pentru că sângele apă nu se face", a spus preşedintele.

Preşedintele Traian Băsescu nu poate îngrăşa porcul înainte de Crăciun vorbind pe tema unirii cu Republica Moldova, pe final de mandat, după ce timp nouă ani nu a făcut nimic decât, eventual, a ciocnit pahare cu fostul preşedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin pe la petreceri, iar astfel de declaraţii pot încuraja chiar Partidul Comuniştilor din Moldova, a declarat premierul Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici