Creşterea numărului de cazuri de infectaţie nu i-a convins pe parlamentari să voteze prelungirea stării de alertă. Tăriceanu: De unde ştim că nu sunt făcute din condei?

  • Numărul cazurilor de infectaţi cu COVID-19 a crescut, în ultimele ore, dar asta nu îi convinge pe parlamentarii din Opoziţie să voteze prelungirea stării de alertă
  • Tăriceanu chiar spune că e vorba de o manipulare din partea Guvernului
  • Nici Dan Barna nu îşi schimbă poziţia şi afirmă că e normal să existe fluctuaţii
3782 afișări
Imaginea articolului Creşterea numărului de cazuri de infectaţie nu i-a convins pe parlamentari să voteze prelungirea stării de alertă. Tăriceanu: De unde ştim că nu sunt făcute din condei?

Creşterea numărului de cazuri de infectaţie nu i-a convins pe parlamentarii să voteze prelungirea stării de alertă. Tăriceanu: De unde ştim că nu sunt făcute din condei?

Noile cazuri de infectaţi apărute în ultima noapte nu îi conving pe parlamentari să voteze prelungirea stării de alertă. Ba chiar, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că datele ar putea fi modificate după placul Guvernului, tocmai pentru ca Opoziţia să cadă în plasă.

„(...) Aici e o încercare de manipulare grosolană din partea Guvernului, care vrea să inducă din nou o stare de frică, de temere generală, cu privire la răspândirea coronavirusului şi prin acest nr să încerce să convingă parlamentarii să aprobe prelungirea. ALDE, eu personal, şi am văzut că nu sunt singur, ci şi PSD, Ponta, si UDMR, că nu înghit cu una-cu două, vrăjelile Guvernului”, a spus liderul ALDE, pentru MEDIAFAX.
 
Tăriceanu spune că numărul noilor infectări e direct proporţional cu numărul de teste făcute. 
 
„Trebuie să fim atenţi, există o legătură direct între nr de teste făcute şi persoane depistate pozitiv. Cu cât nr. de teste va fi mai mare, şi ei ieri raportează că au făcut 11 mii şi sunt 237 de persoane infectate, parcă, este o legătură direct proporţională. Cine poate să verifce aceste date? Că nu sunt făcute din condei ca să sune aşa cum vrea Guvernul. N-am nici cea mai mică încredere”, a explicat el.
 
Fostul premier mai subliniază că în ţările din jur s-au luat deja măsuri de relaxare, dar Guvernul „iar se bâlbâie” şi confuzează cetăţenii.
 
Nici liderul USR, Dan Barna, nu îşi schimbă poziţia. El spune că era normal să existe o fluctuaţie la nivelul cazurilor, dar încă aşteaptă datele Guvernului şi motivele pentru prelungirea stării.
 
„(...) asta ne-a explicat şi dl Arafat, că într-o zi sunt mai multe, într-o zi sunt mai puţine, suntem pe un palier constant, spunea el. Faptul că într-o zi au mai crescut un pic cifrele, poate să însemne ceva, poate să aibă o altă eplicaţie. Aşteptăm datele Guvernului şi apoi vom lua o decizie. (...) Ar putea fi rezultatele măsurilor de relaxare. Trebuie să fim realişti, era anticipat un astfel de risc, să vedem care e impactul acestuia şi ce ne spun specialiştii”, a spus Barna, pentru MEDIAFAX.
 
Reprezentantul PNL, Florin Roman, e de părere că situaţia ar trebui să ridice, totuşi, semne de îngrijorare.
 

„O data, că virusul nu a trecut cu data de 15, avem un nr mare de infecţii, de cazuri noi, de cazuri grave pe ATI. (…) Vă daţi seama că nimeni nu doreşte să fie o perioadă de restricţii dificile, dar aici nu e ce vrem, e ce spun epidemiologii că trebuie să facem”, a declarant acesta.

 De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), au fost înregistrate alte 237 de noi cazuri de îmbolnăvire, iar bilanţul total al persoanelor diagnosticate cu COVID-19 a urcat la 21.182 de persoane. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 153 de pacienţi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici